Designkierros Tallinnassa

estonia design house

Eesti Disaini Maja

Reilu viikko sitten kiertelin työni puolesta muutamia Tallinnan designliikkeitä. Kaupungissa on muutamia kivoja ja jo pitkään auki olleita myymälöitä, mutta myös uusia liikkeitä syntyy koko ajan.

Uusin sisustus- ja designliikkeiden keskittymä on Telliskivi Loomelinnan vanhassa teollisuusrakennuksessa. Monessa liikkeessä myydään samojen suunnittelijoiden tuotteita, mutta jokaisessa on myös jotain omaa tuotevalikoimaa.

Oma suosikkini on Tallinnan kalatorin ja Linda Linen terminaalin kupeessa sijaitseva Eesti Disaini Maja eli Viron suunnittelijoiden liiton oma myymälä. Samassa rakennuksessa on myös kiva ravintola Kohvik Klaus, jossa voi piipahtaa aamiaisella, lounaalla tai viinilasillisella. Aivan Disaini Majan vierestä kulkee uudistettu Kulttuurikilometri, jota pitikin voi kävellä Lennusadam-merimuseoon.

kengät

Esillä on yli 80 virolaisen suunnittelijan tuotteita.

puutuotteet

Myymälästä on helppo löytää hiukan erilainen matkamuisto tai lahja kotiin vietäväksi.

Trilevik muistikirjat

Itse ostin hauskoja Trilevikin muistikirjoja.

 

Aivan Tallinnan vanhan kaupungin kupeeseen, Viru- ja Vana viru –katujen kulmaukseen on avautunut pieni Oma asi –designkauppa. Samanniminen kauppa on myös Saiakang-kadulla, joten olisiko kyse sisarliikkeestä? Pieni myymälä myy paikallisten suunnittelijoiden ja taiteilijoiden tuotteita.

d_sign

 

Nu Nordik on pieni putiikki ison vapauden aukion (Vabaduse väljak) laidalla. Myös siellä on monipuolinen valikoima designtuotteita. Myynnissä oli erityisen paljon koruja ja hauskoja Tallinna-aiheisia postikortteja. Jos kävelet myymälään vanhasta kaupungista Suur-Karja –katua pitkin, voit samalla tehdä edullisia kukkaostoksia paikallisilta mummoilta, jotka myyvät kadun varressa kasvattamiaan kukkia.

Nunordik

 

Visit Tallinn -sivuilta löydät listauksen kaikista Tallinnan design- ja sisustuskaupoista.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 45 = 50

Post Navigation