F-Securen Safe pitää tiedostoni turvassa

Kaupallinen yhteistyö, F-Secure, sisältää arvonnan

F-secure1

Kun F-Securen Safe suojaa läppäriäni, voin työskennellä huoletta missä ja milloin vain!

Miltä tuntuisi, jos joku kaappaisi läppärisi. Selaimeen tallennetut sivustot ja salasanat, tärkeät työhön ja kotiin liittyvät tiedostot ja valokuvasi usean vuoden ajalta. Toki koneellasi voisi olla myös ainoa versio väitöskirjastasi tai jotain muuta yhtä korvaamatonta. Et vain pääsisi niihin käsiksi, koska kansainväliset verkkorikolliset olisivat kaapanneet koneesi.

Tuntuu utopistiselta, mutta on täyttä totta ja arkipäivää monelle ihmiselle ja ennen kaikkea tietoturvafirmoille, joiden puoleen ihmiset kääntyvät hädissään. Kaapatun koneen lukituskoodi on erittäin vaikea purkaa ja vaikka kukaan ei suosittele maksamaan vaadittuja lunnaita rikollisille, se voi olla ainoa keino saada tärkeät tiedostot takaisin.

Vuosikausia tiedostojeni turvallisuudesta vastasi työnantajani. Työläppärini oli ainoa koneeni ja siellä oli työjuttujen lisäksi paljon henkilökohtaista materiaalia. Kaikki oli hyvin suojattu virustentorjuntaohjelmalla ja palomuurilla ja firman palvelimelle pääsin ainoastaan salatun VPN-yhteyden kautta. Ei siis hätää. Käytin konetta ja julkisia wifi-verkkoja huoletta, missä ja milloin vaan.
Kun työni loppuivat keväällä, loppui myös turva. En jaksanut kaikkien hoidettavien asioiden keskellä miettiä tietoturva-asioita sen enempää, vaan otin käyttöön koneeni käyttöjärjestelmän oman tietoturvaohjelman ja jatkoin tyytyväisenä minulle jääneen läppärin naputtelemista.

Kunnes osallistuin toukokuussa PING Helsingissä F-Securen järjestämään työpajaan, jossa kerrottiin tuhoisien virusten yleisyydestä ja siitä, miten helppo rikollisten on kaapata koneeni. Ensimmäinen ajatukseni oli, että huh huh, olen selvinnyt kuivin jaloin tähän saakka, mutta nyt asia on hoidettava kuntoon mahdollisimman nopeasti. Varsinkin kun olin perustamassa omaa yritystä ja koneellani olisi tulevaisuudessa myös asiakkaiden tiedostoja.

Joten kun minulle tarjoutui mahdollisuus testata F-Securen Safe-tietoturvaohjelmaa, ei tullut mieleenkään kieltäytyä. Vaikka en olekaan mikään it-ammattilainen ja olen vuosien saatossa asentanut ohjelman jos toisenkin koneelleni, niin silti Safen asennus yllätti helppoudellaan. Ensi loin itselleni My Secure -tilin F-Securen nettisivuilla ja heti sen jälkeen pääsin lataamaan Safe-ohjelmaa saamani ilmaiskoodin avulla. Apuna olivat selkeät kuvalliset ohjeet nettisivulla.
Yhdellä lisenssillä voi suojata kolme laitetta eli tietokoneen lisäksi vaikka puhelimen ja tabletin. Ja mikä parasta, mitään ohjelman asetuksia ei tarvinnut säätää asennuksen jälkeen. Kaikki oli kerralla valmista!

F-Securen Safe tarjoaa parhaan suojauksen

F-Securen Safe suojaa nyt läppärini monenlaisilta viruksilta, troijalaisilta ja erilaisilta vakoiluohjelmilta. Näin ollen sekä yksityisyyteni että tietoturvani ovat taattuja. Lisäksi ohjelman selaus- ja verkkopankkisuojaus takaavat sen, että voin tehdä turvallisesti verkko-ostoksia ja käyttää huoletta verkkopankkia.

Lisäksi Safe tarjoaa käyttööni tarkat tiedot siitä, miten se on läppärini suojannut. Onko esimerkiksi koneeltani löytynyt epäilyttäviä tai saastuneita tiedostoja tai onko ohjelma estänyt jonkun sovelluksen käynnistymisen. Jos tarkat tilastot eivät kiinnosta, niin ei hätää, voit käytännössä unohtaa koko ohjelman olemassaolon koneellasi. Ohjelman vaatimat päivitykset ja koneen suojaus hoituvat automaattisesti kaiken muun toiminnan taustalla.
Itseäni kyllä kiinnostaisi välillä vilkaista, minkälaisia viruksia tai vakoiluohjelmia Safe on koneeltani löytänyt ja poistanut, mutta toistaiseksi mitään hälyttävää ei ole löytynyt.

Suomalaisuudessa on etunsa

Tällaisena tietovuotojen aikakautena sitä joskus myös miettii, että minneköhän kaikkialle oman koneen tiedot ja tiedostot voisivat pahimmassa tapauksessa päätyä. Ja vaikka en olekaan mikään tutkiva journalisti, niin toimittajana sitä miettii tällaista tietojenluovutusaihetta ehkä hiukan enemmän kuin normikuluttaja.
Koska F-Secure on suomalainen yritys, sen tuotteita käyttävän ei ainakaan tarvitse pelätä, että yritys luovuttaisi niitä jollekin ulkopuoliselle, kuten viranomaisille, ilman hyvää syytä. Toisin on vaikkapa Yhdysvalloissa. Tämän takia kannattaakin miettiä, minkä maalaisen yrityksen tietoturvaohjelman ottaa käyttöönsä. F-Secure ei myöskään myy keräämiään asiakastietoja kenellekään, eikä kerää asiakkailtaan tarpeetonta tietoa tai tarkkaile viestintäämme salaa.

Kokeile Safea maksutta ja osallistu arvontaan!

F-Secure tarjoaa blogini lukijoille hienon mahdollisuuden testata Safe-tietoturvaa maksutta neljän kuukauden ajan!
Pääset lataamaan ohjelman täältä.

Saan myös arpoa yhden F-Securen Safe-tietoturvan lisenssin lukijoideni kesken (vuodeksi kolmelle laitteelle, arvo 59,90 e) .
Osallistuminen arvontaan on helppoa. Kerro blogin kommenttiboksissa onko sinulla joskus ollut tietoturvaongelmia koneesi kanssa. Vastausaikaa on 27.6. klo 19 saakka.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

2 Thoughts on “F-Securen Safe pitää tiedostoni turvassa

  1. Hiljaana on 19/06/2016 at 13:03 said:

    Ei ole ollut tietoturvaongelmia – tai jos on ollut, olen niistä onnellisen tietämätön.

  2. Marika on 27/06/2016 at 18:09 said:

    Vielä ei ole ollut tietoturvaongelmia, mutta silti laitteet olisi syytä suojata paremmin. Sen takia toivok arpaonnea ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

35 + = 39

Post Navigation