Mistä syntyy työn ilo?

työn ilo

Mitkä asiat työpäivässäsi tai työpaikassasi ovat sellaisia, joista muodostuu onnistumisen kokemuksia ja työn iloa? Itselläni se on tunne siitä, että asiat sujuvat ja menevät eteenpäin. Kiirekään ei haittaa, kun joka päivä pystyy tekemään vaaditut tehtävät.

Stressaavaa ja ahdistavaa puolestaan on se, jos työvälineet eivät toimi ja sen takia työn tekeminen takkuaa.

Työmme tekeminen, varsinkin toimistotyön tai tietotyön, on nykyään tiukasti kiinni teknologiassa. Jos läppärissä ei ole virtaa tai langaton nettiyhteys pätkiin, ei työn tekeminen onnistu.

Samaan tulokseen tuli myös Adoben teettämä kyselytutkimus, jossa työntekijöiltä kysyttiin, mitkä asiat luovat viihtyvyyttä työssä. Vastaus oli, että parempi teknologia lisää luovuutta, motivaatiota ja työn iloa enemmän kuin työpaikan muut edut.

Teknologia ja työn ilo kulkevat käsi kädessä

Adoben Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Intiassa teettämän The Future of Work -tutkimuksen mukaan jopa 70 prosenttia työntekijöistä viihtyy työssään ja 81 prosenttia vastaajista pitää työntekoa edistävää teknologiaa työn viihtyvyyttä lisäävänä tekijänä. Teknologia päihittää näin ollen muut edut, kuten työpaikalla tarjottavat ruoat ja juomat, joita pitää tärkeänä 72 prosenttia, viihtyisän sisustuksen, jota pitää tärkeänä 61 prosenttia ja muita työpaikan virkistystekijöitä tärkeänä pitämät 56 prosenttia vastaajista.

Lisäksi tutkimukseen vastanneiden mielestä teknologia lisää työtehoa (85 prosenttia vastaajista), parantaa tasapainottelua työn ja vapaa-ajan välillä (70 prosenttia vastaajista) ja tekee työpäivästä paremman ja helpomman (74 prosenttia vastaajista).

Työntekijät jotka kokevat työpaikkansa olevan edistynyt teknologian hyödyntämisessä kertovat olevansa kaksi kertaa luovempia, motivoituneempia ja arvostetumpia kuin ne, jotka kokevat työpaikkansa olevan kehityksestä jäljessä.

The Future of Work -tutkimus

  • Kahdeksan kymmenestä tekisi töitä, vaikka voittaisi lotossa, ja heistäkin 51 prosenttia jatkaisi nykyisessä työssään.
  • Palkkakaan ei ole tärkein tekijä, vaikkakin keskeinen: 47 prosenttia vaihtaisi ihannetyöhönsä, vaikka se tarkoittaisi tinkimistä palkkatasosta.
  • Työ on mielessä myös vapaa-ajalla: työpäivinä keskimäärin 78 prosenttia ja vapaapäivinäkin 41 prosenttia valveillaoloajasta kuluu työn tekemiseen tai pohtimiseen.
  • 76 prosenttia vastaajista työskentelisi mieluummin pitkiä päiviä sellaisen työn parissa, josta pitävät kuin lyhyempiä päiviä työssä, josta eivät pidä.

Lue koko Adoben tutkimusraportti täältä.

*Kuva Martela

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 82 = 89

Post Navigation