Parsa aloittaa kevään!

Parsa

Parsa saapui rytinällä suomalaisiin ravintoloihin vuonna 1983, kun ravintoloiden keväiset parsaviikot saivat alkunsa. Ensimmäisenä idean lanseerasi Center-Inn -ravintoloiden ja ravintola Omenapuun perustaja Eila Kuurma ravintoloissaan. Parsan kulutus on kasvanut Suomessa vuosi vuodelta ja tänä vuonna Center Inn arvioi yhdessä emoyhtiönsä HOK-Elannon kanssa myyvänsä 12 000 kiloa parsaa.

Pääsin eilen maistelemaan etukäteen Königissä, La Famiglia -ravintoloissa ja Rafaellossa tarjolla olevan parsamenun herkkuja. Alkuruoaksi saimme maistella parsakeittoa ja parsarisottoa, jotka molemmat olivat todella herkullisia. Keiton salaisuus oli pieni vivahde sitruunaa ja risoton salaisuus olivat kurpitsa ja kerma.

Parsan lisukkeina pääruuissa oli niin possun poskea, lohta, siikaa kuin härkääkin, Suosikkiannokseni oli parsaa, siikaa ja katkarapu-krossipottua yhdistelevä annos. Myös jälkiruuissa oli vivahdus parsaa. Macaroonsien kanssa tarjottu parsajäätelö oli makuelämys. Valkosuklaa-pannacotta raparperiliemessä haudutetun parsan kera oli perinteisempi annos.

Parsan palan painikkeeksi sopi mainiosti Montaudon Réserve Première Brut samppanja.
Parsaviikot alkavat ravintoloissa tänään.

König parsakeitto

Parsakeitto oli maustettu sitruunaisella Mascarpone-juustolla.

König parsarisotto

Parsarisotossa oli yhdistelty vihreää ja valkoista parsaa.

König parsaa naturel

Parsaa naturel on klassikkoannos hollandaisekastikkeen ja voisulan kera.

König parsaa ja lohta

Lohi ja korvasienet ovat mainio makupari parsalle.

König parsaa ja possun poskea

Suosittu possun poskikin sai lisukkeeksi parsaa.

König parsaa siikaa katkarapuja

Suosikkiannoksessani oli vihreää ja valkoista parsaa, siikaa ja katkarapu-krossipottua.

König parsaa ja härkää

Valkoinen parsa on hyvä lisuke myös punaiselle lihalle. Tässä parsaa ja härkää.

König valkosuklaata ja parsaa

Valkosuklaa-pannacotta oli saanut lisukkeeksi valkoista parsaa.

König macaroons ja parsajäätelö

Macaroonsien lisukkeena tarjottiin parsajäätelöä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 89 = 92

Post Navigation