Virtaa työpäivään oikeanlaisella ruokavaliolla!

toimistotyöläisen ruokapäiväkirja

Oletko koskaan tullut miettineeksi, miten iso merkitys syömällämme ruoalla on päivittäiselle jaksamisellemme ja ovatko omat ruokailutottumuksesi optimaaliset toimistotyöläiselle?

No nyt vihdoin noin miljoona suomalaista istumatyöntekijää on saanut oman kirjan, jossa paneudutaan hyvän ravinnon ja optimaalisen työsuorituksen välisiin yhteyksiin.
Toimistotyöläisen ruokapäivä on perusteellinen opus, joka tarjoaa tutkittua ravitsemustietoa sekä käytännönläheisiä vinkkejä oman ruokavalion ja ateriarytmin koostamiseen.

Ruoan merkitystä vireystilaan, älyllisiin toimintoihin ja mielialaan on tutkittu 1990-luvulta lähtien. Tutkimusten ansiosta tiedetään, ettei ole yhdentekevää, mitä lounaaksi syödään tai jätetäänkö aamupala tai lounas kokonaan väliin. Lounaalla syömämme ruoka puolestaan vaikuttaa merkittävästi iltapäivällä kokemaamme väsymyspiikkiin.
Jos teet esimerkiksi joka päivä huonosta vireystilasta johtuen huonompaa työjälkeä 40 prosenttia työajastasi, niin mitä saisitkaan aikaan, jos vireystilasi pysyisi hyvänä läpi koko päivän? Viikkotasolla oikeanlaisen ravitsemuksen avulla on mahdollista saavuttaa 10‒15 tuntia lisää tehokasta työaikaa!

Toimistotyöläisen ruokapäivä vastaa myös moniin mediassa esiin nostettuihin ravintoasioihin ja tarjoaa käytännöllisiä vastauksia monia askarruttaviin kysymyksiin, kuten milloin kahvia kannattaa juoda työpäivän aikana, miten vältän lounas-dipin, miksi välipalan syöminen kannattaa ja miten pääsen eroon herkkujen iltanapostelusta.
Kirja esittelee muun ohessa toimistotyöläiselle suositeltavia ateriavaihtoehtoja ja välipaloja ja neuvoo, miten omaa ruokavaliotaan voi vähitellen muuttaa parempaan suuntaan pienin askelin.

Toimistotyöläisen ruokapäivä on todellinen istumatyöntekijän ravitsemuksen perusteos, josta riittää lukemista pitkäksi aikaa.
Kirjan ovat kirjoittaneet laillistettu ravitsemusterapeutti, THM, MBA ja Pronutritionist-blogin kirjoittaja Reijo Laatikainen ja Henna Rannikko, joka on elintarviketieteiden kandidaatti (ravitsemustiede) ja juristi.

HUOM! Kirja ilmestyy kirjakauppoihin 19.11.

One Thought on “Virtaa työpäivään oikeanlaisella ruokavaliolla!

  1. Pingback: Mikä on päivän tärkein ateria? - Toimistossa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + 6 =

Post Navigation