10 vinkkiä työmotivaation parantamiseen

työmotivaatio

Toimiston ikkunan takana on kesä parhaimmillaan. Terassit ovat täynnä ja jäätelökioskille on jono, mutta silti suurin osa meistä puurtaa vielä töissä. Kesälomaan on huonossa tapauksessa vielä monta viikkoa.

Kun takana on pitkä talvi ja mieli halajaa jo kesälomalle, monella voi olla työmotivaatio hukassa. Työhyvinvointia ja sen myötä omaa työmotivaatiota on helppo lisätä pienillä muutoksilla arjessa.

Tässä 10 hyödyllistä vinkkiä!

  1. Nauti kesästä ja lämmöstä juomalla aamukahvit ulkona pihalla tai käy torikahveilla ennen työpäivän alkua.
  2. Vaihtele työskentelyasentoa päivän aikana. Jos käytössäsi ei ole säädettävää työpöytää, nouse vaikka seisomaan aina kun puhut puhelimessa.
  3. Työmotivaatio lisääntyy, kun vaihda työympäristöä. Jos mahdollista, nappaa läppäri kainaloosi ja mene työpaikan pihalle pariksi tunniksi tai siirrä työpisteesi viihtyisään kahvilaan.
  4. Pidä taukoja työpäivän aikana. Lounasta voit syödä lähipuistossa tai ravintolan terassilla ja kahvimukin kanssa voit tehdä lyhyen happihyppelyn ulkona.
  5. Liiku palavereissa. Hyödynnä kokoushuoneen tuolien keinuva tai pyörivä liike tai pitäkää seisoma- tai kävelypalaveri.
  6. Ota taukojumppa tavaksi. Hanki työpisteen viereen tasapainolauta tai jumppapallo, joiden avulla voit liikkua työpäivän aikana.
  7. Tarkista tietokoneesi näytön säädöt. Kirkkaana kesäpäivänä näyttöön voi syntyä heijastuksia, joita voit ehkäistä toimiston verhoja säätämällä. Huolehdi myös riittävästä kirjasinkoosta ja näytön kirkkaudesta.
  8. Käytä 10 minuuttia työpäivän päätteeksi listaamalla seuraavan päivän työt. Näin ne eivät pyöri päässäsi illalla.
  9. Jos mahdollista, kävele osa työmatkasta ja nauti raikkaasta ilmasta ja auringon paisteesta. Työasiat unohtuvat ja olet kotiin saapuessasi rennompi.
  10. Liiku ja lepää vapaa-ajalla sekä tee virkistäviä asioita. Tarpeellinen määrä liikuntaa ja lepoa antaa energiaa myös työpäivään ja kesästä ehtii nauttia myös työpäivän jälkeen.

 

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 3

Post Navigation