Ajatuksia parempaan arkeen

*Kirja saatu blogin kautta

sisäinen voima

Kirjoitan tätä postausta uuden talomme keittiössä, noin kymmenen kilometrin päässä Tallinnasta.
Viikko sitten laiva toi muuttokuormamme tänne Suomesta. Vielä on laatikoita purkamatta, eikä uutta sohvaa tai ruokapöytää ole löytynyt, mutta pikku hiljaa uusi elämänvaihe alkaa asettua uomiinsa.
Samalla useamman viikon vaivannut kiire, stressi ja ahdistus kaiken keskeneräisyydestä alkavat helpottaa. Uudessa kodissa nukuttaa hyvin ja keväinen valo saa keskeneräisetkin asiat tuntumaan siedettäviltä.

Muutamana iltana pitkän työpäivän ja muuttolaatikoiden purkamisen jälkeen olen rauhoittunut Jenny Belitz-Henrikssonin uuden kirjan Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen parissa.
Voimaannuttavia ajatuksia vuoden jokaiselle päivälle tarjoava kirja perustuu Jennyn omiin kokemuksiin ja rankkaan elämänvaiheeseen.

Kirjan lyhyet ajatelmat on tarkoitettu luettavaksi missä ja milloin vain. Kirjaa voi lukea kronologisesti, eri teemojen mukaan tai vain avata sen illalla jostain kohtaa. Kokonsa puolesta kirja kulkee helposti mukana myös laukussa, jos voimaannuttavia ajatuksia haluaa lukea vaikka työmatkalla.

Tutustuin Jennyyn viime kesänä yhteisellä työreissulla. Harvoin tapaa yhtä elämänmyönteistä ihmistä, jolla on aina joku kiva ja positiivinen asia sanottavanaan. Matkan jälkeen meistä tuli Facebook-kavereita ja ryhdyin samalla lueskelemaan Jennyn Vastaisku ankeudelle -blogia.

Täytyy sanoa, että en itse ole mikään elämäntapa- tai selfhelp-oppaiden suurkuluttaja, mutta monet Jennyt ajatukset ja postaukset jäivät mieleen pyörimään ja saivat ajattelemaan sitä, miten suuri vaikutus arkeen omalla ajattelutavalla on. Muita ihmisiä ei voi muuttaa, mutta omaa suhtautumistaan asioihin voi.

”Voin muuttaa omia ajatuksiani milloin tahansa, kun vain teen päätöksen, että haluan muuttaa niitä. Teen sen mieluummin tänään, en vasta ensi maanantaina. En edes jätä sitä iltaan, vaan aloitan nyt.”

 

One Thought on “Ajatuksia parempaan arkeen

  1. Pingback: Timanttisia ajatuksia arkeen - Toimistossa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 + 1 =

Post Navigation