Antaisinko Pariisille vielä mahdollisuuden?

Stockmaa_pariisi

Tämä ajatus tuli mieleeni viime viikolla, kun oli Stockmannilla tavaratalon Pariisi-viikkojen avajaisissa. Kun edessä on lasi samppanjaa, fenkolirisottoa, Pastiksella maustettuja jättikatkaravunpyrstöjä ja tomaateista tehty herkullinen Tarte tatin, kiusaus unohtaa huonot muistot legendaarisesta kaupungista ovat suuret.

Aikanaan Pariisi oli minullekin unelmien kaupunki, jossa kirjailijat ja taiteilijat siemailivat viiniä ja jonka jokaisesta kadunkulmasta sai ostaa tuoretta patonkia ja lämpöisiä croissanteja.
Sitten pääsin sinne teini-ikäisenä käymään. En ollut missään maassa tai kaupungissa törmännyt sellaiseen epäystävällisyyteen ja piittaamattomaan käytökseen kuin siellä. Englannin kielellä ei pärjännyt missään ja apua tai neuvoja oli turha kysyä, jos et puhunut ranskaa. Kaikki hohto koko kaupungista hävisi, eikä matkustaminen sinne kiinnostanut enää yhtään.

Reilu vuosi sitten kävin Pariisissa parin päivän työmatkalla. Aurinkoinen kevätpäivä, legendaarisen pariisilaisravintolan terassilla nautittu vuohenjuustosalaatti ja lasi Chablista, istuttivat mieleen ajatuksen, että ehkä tänne sittenkin voisi tulla vaikka viikonlopun viettoon. Viime viikolla ajatus vahvistui Stockmann Herkun vihannes-, juusto- ja leipätiskien ääressä. Pariisiin on päästävä uudestaan!

Pikavisiitille Pariisiin pääsee Stockmannilla maaliskuun loppuun saakka!

Stockmann_esillepano
stockmann_menu
Stockmann_reseptit
Stockmann_ruoat
Stockmann_Pipsa
stockmann_samppanja
Stockmann_tulppaanit
Stockmann_freesiat
Stockmann_artisokat
Stockmann_punajuuret
Stockmann_purjot
Stockmann_keksit
Stockmann_juustot
Stockmann_leipä
Stockmann_sardinit

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 1 = 9

Post Navigation