Astetta parempaa kahvia

Wilfa

Aamuinen kahvikupillinen (tai siis mukillinen) on minulle lähes pyhä hetki, jota ilman päivä ei käynnisty. Vaikka edessä olisi kuinka aikainen herääminen, niin aina on aikaa mukilliselle kahvia, sillä keittimenhän voi ladata valmiiksi jo edellisenä iltana.
Vaikka kahvista tykkäänkin, en ole sen suhteen ollut kotioloissa mikään hifistelijä. Käytössä on ollut välillä klassinen mutteripannu ja välillä Kenwoodin kahvinkeitin, ei siis mitään kahvikarahvia tai aeropressiä. Jos et tunnista kumpaakaan laitetta, niin voit lukea niistä lisää täältä.

Kahvin paahtoaste on kuitenkin tärkeä, sillä juon mieluummin tummapaahtoista kahvia. Se Suomessa yleisesti juotu kahvi on vaalepaahtoista ja minun makuuni vähän kitkerää. Tummapaahtoinen kahvi taas muodostaa maidon kanssa taivaassa solmitun liiton aamujeni iloksi.

Viime aikoina meillä on kuitenkin nautittu astetta parempaa kahvia, sillä keittiöömme on saapunut sähköinen Wilfa kahvimylly.

wilfa-kahvimylly

Tämä Wilfa Svart on suunniteltu yhteistyössä maailman palkituimman baristan, Tim Wendelboen kanssa. Helppokäytöisessä myllyssä on viisi erilaista karkeusastetta, muun muassa french press ja filter (siis suodatinkahvi) ja myllyn tärkein osa eri terä on ruostumatonta terästä. Papusäiliö ja jauhetun kahvin astia on lisäksi valmistettu UV-suojatusta muovista. Ja koska Wilfa kahvimyllyn terä siis murskaa pavut jauhamisen sijaan, saadaan kahvipavuista parhaat mahdolliset aromit esiin.

kahvimylly ja kahvi

Nykyään siis juomme vasta jauhetuista pavuista keitettyä kahvia ja täytyy sanoa, että makueron kyllä huomaa. Eron huomaavat jopa sellaiset kahvinjuojat, joille kahvi nyt vaan ei ole kovin tärkeä asia. Aamu-unisena en kyllä jauha papuja ihan joka aamu, mutta ei se kahvi nykyisin paria päivää vanhempaa ole.

Kahvinpavut


Lisää hyviä juomavinkkejä löydät täältä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

42 + = 50

Post Navigation