Ekodesignia ja redesign-tuotteita Porvoossa

Willatar4

Joka kesä tulee piipahdettua vähintään kerran Porvoossa, joka on mielestäni yksi ihanimpia kesäkaupunkeja. Tänä kesänä vietin Porvoossa yhden lämpöisen elokuun päivän, ennen kuin katosin loppulomaksi mökille.

Porvoossa on vaikka mitä ihania pieniä putiikkeja, joista muutaman esittelin blogissa jo viime syksynä. Tällä kertaa valitsin käyntikohteet hyvän ystäväni Sarin vinkkien perusteella. Jokainen kohde oli niin ainutlaatuinen, että ansaitsee oman postauksena.

Porvoon vanhassa kaupungissa, aivan tuomiokirkon kupeessa on redesign-tuotteita valmistava Willatar. Idyllisessä 1700-luvun pihapiirissä on sekä Outi Karikiven työhuone että pieni myymälä.
Outin käsissä vanhat ja hylätyt vaatteet muuttuvat vaikkapa kierrätysvillatuotteiksi ja juhla- tai hääpuvuiksi. Vanhoista pitseistä tulee herkullisia hiuskoristeita ja silkkipaidat muuntuvat naisellisiksi pitsipöksyiksi. Vanhat kirjat saavat uuden elämän kortteina.
Koska tuotteiden valmistuksessa käytetään pääosin kierrätystekstiilejä, on jokainen Willattaren tuote uniikki.

Outi järjestää myös monenlaisia tuunaus- ja redesign-työpajoja, joissa voi itse valmistaa erilaisia tuotteita kierrätysmateriaaleista ja tuunata vanhan vaatteensa uuteen uskoon.
Osallistuin itse viime keväänä aikuisten askarteluiltaan, jonka toisena vetäjänä Outi oli. Hauskan illan aikana ehdin askarrella kortin, rannekorun ja avaimenperä.
Redesign-askartelu sopii mainiosti vaikka kokouspäivän tai pikkujoulujen ohjelmaksi.

Willatar1

Tämän oven takana avautuu tunnelmallinen 1700-luvun pihapiiri.

Willatar5

Willatar9

Outin kanssa voi ideoida omille vanhoille vaatteille uuden elämän.

Willatar7

Kierrätystekstiileistä syntyy myös laukkuja ja kännykkäkoteloita.

Willatar3

Vanha silkkipusero muuttuu hurmaaviksi pöksyiksi ja pitseistä syntyy hiuskoristeita.

Willatar2

Vanhat kirjat saavat uuden elämän kortteina.

Willatar10

Mummin lempikupista voi tehdä neulatyynyn.

Willatar8

Willatar6

Outin inspiroiva työhuone.

Willattaren kanssa samassa pihapiirissä on 1700-luvun aitta, jota on mahdollista kesäaikaan vuokrata kokous- tai juhlatilaksi. Aitasta on hieno näkymä joelle ja sinne mahtuu noin 20 henkeä. Aitassa on useita huoneita ja viehättävät ylä- ja alakuistit.
Mainio paikka vaikka ideapalaverin pitoon on puolestaan pihapiirin vanha leivintupa, jossa voi kokouksen lomassa osallistua Porvoon pisimmän räsymaton kutomiseen. Tupaan mahtuu noin 8-10 henkeä.

Jos olet kiinnostunut vuokraamaan tiloja tai haluat järjestää redesign-työpajan, ota yhteyttä Outiin!

Willatar12

Tänä kesänä aitassa oli taidenäyttely.

Willatar11

Leivintuvassa voi osallistua Porvoon pisimmän räsymaton kutomiseen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

21 + = 29

Post Navigation