Elämme maksaläiskien aikaa

pigmenttihäiriötuotteet

Rakastan aurinkoa, enkä ole vuosikausiin suonut ajatustakaan auringon iholle aiheuttamille vaurioille (kamalan tunnustus). Aurinkorasvaa käytän toki, viime kesänä kasvoilla jopa ennätyksellistä suojakerrointa 50!

Muutama vuosi sitten otsaani ilmestyi kuitenkin yhtäkkiä tumma läiskä. Hankasin ja kuorin, mutta ei se mihinkään hävinnyt. Kosmetologini totesi kyseessä olevan liikapigmention aiheuttamasta tummentumasta eli kansan kielellä maksaläiskästä. No onneksi selvisin tapahtumasta säikähdyksellä. Oikeilla hoito- ja aurinkosuojatuotteilla maksaläiskä katosi syksyyn mennessä, eikä ilmaantunut uudestaan.

Liikapigmentaatiota esiintyy yleensä nimenomaan auringon valolle alttiilla alueilla ihossa eli kasvoissa, kaulalla, dekoltee-alueella ja kädenselissä. Sen taustalla on melaniini-niminen pigmentti, joka määrittää silmien, hiusten ja ihon värin. Joskus ulkoiset tai sisäiset tekijät, kuten UV-säteily, hormonaaliset muutokset ja ikääntyminen voivat aiheuttaa melaniinin liikatuotantoa, joka puolestaan aiheuttaa tummia läiskiä ihoon. Pigmenttihäiriöt on yleisimpiä naisilla ja jopa 90 prosenttia raskaana olevista naisista kärsii niistä.

Paras tapa estää maksaläiskien muodostuminen iholle on välttää oleskelua suorassa auringonpaisteessa. Jos ei pysty oleman poissa auringon lämmöstä, kuten allekirjoittanut, on syytä käyttää korkean suojakertoimen aurinkotuotteita. Lisäksi iho on hyvä suojata auringolta jo varhain keväällä ja muistaa kasvojen lisäksi suojata urheillessa ja pihatöitä tehdessä myös dekoltee-alue ja kämmenselät!

Jos maksaläiskiä on ehtinyt ilmestyä, voi niitä yrittää vaalentaa hoitotuotteilla tai hakea apua lääkäriltä tai kosmetologilta. Esimerkiksi laserhoidolla, kemiallisilla kuorinnoilla ja valoimpulssihoidolla niitä voidaan vaalentaa. Myös B-resorsinoli on erittäin tehokas melaniinin tuotantoa vähentävä ainesosa, jota käytetään hoitotuotteissa.

Ohessa on valikoima tuotteita, joilla voi kotikonstein sekä estää maksaläiskiä syntymästä että vaalentaa niitä. Tärkeää on muistaa se, että maksaläiskät vaalenevat hitaasti ja hoidon tulokset näkyvät vasta jonkin ajan kuluttua. Onkin tärkeää käyttää hoitotuotteita kärsivällisesti ja sitkeästi!

1) Mary Cohrin SWhite-hoitolinja on sekä kasvojen että vartalon pigmenttivirheitä vaalentava hoito-ohjelma, jonka tuotteet häivyttävät ja ehkäisevät maksaläiskiä tehokkaasti ja tekevät ihosta heleämmän ja kirkkaamman. Swhite Brightening Body Concentratea voit käyttää aamuin illoin auringon valolle altistuville ihoalueille, kuten dekoltee-alueelle, kädenselkiin ja käsivarsiin.

 2) Erityisesti herkälle iholle kehitetyt Ultrasun-aurinkosuojatuotteet sisältävät UVA- ja UVB-suojan lisäksi myös ainutlaatuisen infrapuna-A-suojan auringonvalon aiheuttamaa ihon ikääntymistä vastaan. Sarjan tuotteet eivät sisällä hajusteita, mineraaliöljyjä, emulgointiaineita, silikoneja eikä säilöntäaineita.
Nopeasti imeytyvä SPF30 käsivoide suojaa auringolle helposti altistuvat kämmenselät sekä puutarhatöissä että urheiluharrastusten, kuten golfin parissa.

3) Tehokas DMK Super Serum on antioksidanttiseerumi, joka sisältää runsaasti betaglukaania ja C-vitamiinia, jotka ennaltaehkäisevät liikapigmentaation muodostumista ja vakauttavat ihon kosteustasapainoa. Seerumin säännöllinen käyttö tehostaa myös ihon omaa kollageenituotantoa, kiinteyttää ja palauttaa ihon elastisuutta.

4) Weledan granaattiomenaseerumi on ihoa kiinteyttävä ja kosteuttava tuote aikuiselle iholle. Se sisältää granaattiomenansiemenöljyä, jossa on runsaasti antioksidantteja, jotka stimuloivat solujen uudistumista ja tasoittavat ihon sävyä. Seerumi myös lisää ihon elastisuutta ja kiinteyttää sitä.

5) Revidermin SpotEx -ihonhoitotuotteilla ennaltaehkäistään uusien pigmenttimuutosten syntymistä, vaalennetaan jo syntyneitä pigmenttimuutoksia ja korjataan epätasaista ihon sävyä. Kätevään roll-on-pakkaukseen pakattu Reviderm SpotEx Concentrate on pigmenttimuutoksia vaalentava seerumi, joka on tarkoitettu pigmenttimuutosten paikalliseen hoitoon. Kevyt koostumus imeytyy ihoon nopeasti ja roll-on-pakkauksen ansiosta tuotetta on helppo levittää vain maksaläiskän alueelle. Tuotteen vaikuttava aine on ainutlaatuinen SpotEx-yhdisteen, joka sisältää mm. heksyyliresorsinolia ja neuroaktiivista hietamerinarsissi-uutetta. Se vaikuttaa kaikissa liiallisen pigmentin muodostumisen vaiheissa: se vähentää liiallisen melaniinin muodostumista, kulkeutumista ja kerääntymistä ihosoluihin.

 

*Tuotteet saatu blogin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

56 − = 52

Post Navigation