Elovena avaa puurobaarin Helsinkiin

Eloveena puurobaari. Kuvaaja: Matti Immonen, www.mimmonen.com

Kuva: Matti Immonen

Tykkäätkö puurosta, mutta et jaksa, etkä ehdi keitellä sitä arkiaamuisin? Ensi maanantaista lähtien voit ostaa pitkään haudutettua luomukaurapuuroa Elovenan puurobaarista Helsingin Rautatientorilta, ravintola Vltavan edestä. Syyskuun alussa puurobaari siirtyy Vanhan ylioppilastalon kulmalle.

Puurobaari on oikeastaan harhaan johtava nimitys, sillä kyse on nyt niin trendikkäästä ruokarekasta, jossa Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta pian keittiömestareiksi valmistuvat Miki Puikkonen ja Juha Teerimäki tarjoilevat take away -puuroa modernien lisukkeiden kanssa. Puuroannos maksaa 3,5 euroa ja siihen voi valita kaksi lisuketta, esimerkiksi mansikka-raparperihilloketta tai hunajapaahdettuja pähkinöitä.

Maailmalla puuro on ollut jo useamman vuoden trendikästä ruokaa ja esimerkiksi Kööpenhaminassa ja New Yorkissa on puuroon erikoistuneita ravintoloita. Kööpenhaminassa vuonna 2011 avatun puuroravintola Grødin omistaja ja perustaja Lasse Andersen on ollut inspiraation lähteenä Elovenan puurobaarille. Lasse on intohimoinen puuron syöjä ja erilaisten makuvarianttien kehittäjä. Hänen mukaansa puuro ei ole pelkkää kaurapuuroa, vaan puuroa voi tehdä esimerkiksi linsseistä. Risottokin on Lassen mukaan eräänlaista puuroa.

Tällä hetkellä Lassen lempipuuro on pitkään haudutettu kaurapuuro turkkilaisen jogurtin ja hunajapaahdettujen pähkinöiden kanssa. Sitä saa myös Elovenan puurobaarista. Kannattaa käydä kokeilemassa. Se maistui jopa tällaiselle kaurapuuron kammoksujalle kuin minä.

Eloveena puurobaari

Elovenan puurobaari on avoinna joka päivä syyskuun loppuun saakka.

kokit

Puurobaarin keittiömestareina toimivat Juha Teerimäki (vas.) ja Miki Puikkonen.

hinnasto

Take away –puuro on helppo napata mukaan aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi.

Lasse

Lasse Andersen on tehnyt myös keittokirjan puuroista ja herkullisista lisukkeista.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 6

Post Navigation