Etelärannan ravintolaklassikko Palace

Palace_kurpitsakeitto

Kurpitsakeitossa oli upea keltainen väri.

Kun tarvitset tyylikkään ravintolan tärkeälle bisneslounaalle tai haluat hemmotella itseäsi hyvällä ruoalla ja ensiluokkaisella palvelulla, on oikea valinta ravintola Palace Helsingin Etelärannassa.

Palace_nieria

Crosne eli kiinalainen artisokka näkyy lautasen vasemmassa reunassa. Se muistuttaa hiukan kotiloa tai toukkaa, mutta on juures.

Kun Palacen hotellitoiminta loppui vuonna 2009, moni luuli, että myös ravintola laittoi lapun luukulle. Näin ei kuitenkaan ole. Ravintola Palace tarjoaa arkisin lounasta ja illallista ja lisäksi sen tiloissa voi järjestää tapahtumia 2–300 hengelle.

 

Palace_sitruunapiirakka

Jälkiruoka-annos oli kokoelma sitruunaisia makuja.

Sain blogini kautta kutsun tulla tutustumaan Palacen lounaaseen. Vierailin ravintolassa eilen ja pääsin nauttimaan keittiöpäällikkö Lasse Koistisen valmistaman kolmen ruokalajin lounasmenun.

Sesongin raaka-aineet

Palacessa suositaan sesongin mukaisia raaka-aineita, joten alkuruokana oli kurpitsakeitto, jonka kanssa tarjottiin Hauhalan hanhea. Kauniin keltainen keitto ja hanhirillette täydensivät hyvin toisiaan. Pääruokana oli haudutettua nieriää mustajuuripyreen ja valkoviinikastikkeen kanssa. Annoksen hauska erikoisuus oli kiinalainen artisokka eli Crosne, joka muistutti pientä kotiloa tai toukkaa. Miedon makuinen ja rapea juures oli minulle täysin uusi tuttavuus. Ranskassa niitä on kuulemma kuitenkin viljelty jo vuosikausia.

Sitrusjälkiruoat, kuten sorbetit ja erilaiset piiraat, ovat heikkouteni, joten odotin malttamattomana lounasmenun jälkiruokaa, joka oli sitruunatorttua ja mansikkaa. Annos ei tietenkään ollut tylsä piirakanpalanen vaan upea vati, jossa oli tuhatlehtinen, sitruunasorbettia, marenkia, mansikkaa ja kaunis miniatyyrikokoinen macaron-leivos.

Lounasmenun hinta ilman juomia oli 43,50 euroa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 87 = 92

Post Navigation