Etsitkö vaihtoehtoa perinteiselle deodorantille?

Kylmä alkukesä oli hyvää aikaa testailla luonnonkosmetiikan tarjoamia vaihtoehtoja perinteisille deodoranteille. Vaikka hikoilu ei ole minulle suuri ongelma, niin haluan kuitenkin, että käyttämäni deodorantti on luotettava. Se vähän etukäteen mietitytti, että onko yrteistä ja eteerisistä öljyistä pitämään hien hajua loitolla.
Luonnonkosmetiikan deodorantit eroavat antiperspiranteista siinä, että ne eivät sisällä alumiinia, joka tukkii hikirauhaset. Alumiini on kiistelty ainesosa, joka estää hikoilua, mutta jonka on joidenkin tutkimusten mukaan epäilty aiheuttavan rintasyöpää. Luonnondeodoranttien teho perustuu alumiinin sijaan hoitaviin yrtteihin ja bakteereja tuhoaviin öljyihin.

Kun vaihtaa antiperspiranteista luonnollisiin deodorantteihin, hikirauhaset alkavat kuulemma puhdistua, mikä voi aluksi aiheuttaa hikoilun lisääntymistä. Niinpä luonnonkosmetiikan deodorantteja pitäisi testata useamman viikon ajan, ennen kuin niiden todellinen teho tulee esiin.

logona ja sante
Ensimmäisenä testasin Logonan energisoivaa sitruuna-inkivääri deodoranttia (roll on). Se oli raikkaan tuoksuinen, alumiiniton ja vegaaninen. Muutamassa tunnissa kainaloissa tuntui kuitenkin jo vienoa hienhajua, vaikka en ollut varsinaisesti hikoillut. Sitruuna- ja inkivääriuute eivät ainakaan minulla pystyneet pitämään hajua aisoissa. Käytin deodoranttia silti useamman päivän, mutta sama ongelma toistui muinakin päivinä.

Seuraavaksi testiin pääsi Santen 24 h –deodorantti (roll on), joka lupaa tarjota pitkäkestoista suojaa epämiellyttäviltä hajuilta. Salviauutetta, macadamiaöljyä ja suolaheinäuutetta sisältävässä deodorantissa oli miellyttävän mieto tuoksu. Deodoranti kuivui nopeasti ja tarjosi pidempään suojaa kuin edeltäjänsä, mutta illalla kainalot olivat kuitenkin ikävän tahmeat ja mietoa hien hajua oli havaittavissa. Käytin kuitenkin myös tätä deodoranttia useamman päivän ajan.

Weleda sitrus
Viimeisin testituote oli Weledan sitrusdeodorantti, joka oli testin ainoa spraydeodorantti. Mieto ja ihoystävällinen deodorantti tuoksui sitrukselta ja kuivui nopeasti. Tämä oli ainoa testatuista tuotteista, joka piti hienhajun luvatusti poissa. En tiedä oliko toimivuuden salaisuus deodorantin sisältämät aidot eteeriset öljyt vai mikä, mutta epämiellyttävä haju pysyi poissa. Tuote toimi kesällä myös raikastavana jalkasuihkeena!

 

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + = 8

Post Navigation