Harvoin pääsee nauttimaan sellaista lounasta, joka oli tarjolla viime viikolla ravintola Savoyssa. Isäntinä toimivat Finnair ja Royal Ravintolat, joiden yhteistyön tuloksena tammikuusta 2015 alkaen suomalaisten huippukeittiöpäälliköiden Signature menuja on tarjolla Finnairin Helsingistä lähtevien kaukolentojen Business-luokassa.
Oman nimikkomenunsa Finnairille ovat suunnitelleet ravintola Nokan Ari Ruoho, G. W. Sundmansin Matti Jämsén ja Savoyn Kari Aihinen. Kaikkien menujen lähtökohtana ovat olleet kauden parhaat raaka-aineet, keittiöpäälliköiden inspiraatio ja rohkeiden makuyhdistelmien kokeileminen.
Keittiöpäälliköiden mukaan haastetta menujen suunnitteluun ja raaka-aineiden valintaan toivat lentokonekeittiön pieni koko ja ruoan mahdollinen pitkä säilytysaika ennen tarjoilua. Myös lentokorkeuden heikentävä vaikutus ihmisen makuaistiin piti ottaa huomioon. Kaikki haasteet saatiin kuitenkin ratkaistua ruokien valmistuksesta vastaavan LSG Sky Chefsin henkilökunnan ja keittiöpäälliköiden yhteistyöllä.
Myös kaukoliikenteen Economy-luokassa matkustavat pääsevät nauttimaan Finnairin yhteistyöstä Royal Ravintoloiden kanssa, sillä siellä tarjotaan keittiöpäälliköiden ideoimia suomalaisia kotiruoka-annoksia. Lisäksi Euroopan lentojen Business-luokan alku- ja pääruoat ovat saaneet vaikutteita nimikkomenuista.
* Kuva Finnair
Seuraa blogia