Geelikynnet lopettivat kynsien pureskelun

geelikynnet

Minulla on ollut geelikynnet jo ainakin viiden vuoden ajan. Kiinnostuin niistä, kun hermostuin omiin töpökynsiini, joita en jakanut viilata ja hoitaa ja jotka jyrsin pienimmästäkin stressistä vielä lyhyemmiksi.
Kynsien pureskelu alkoi jo teini-ikäisenä. Aina kun oli joku jännittävä tilanne tai piti lukea kokeisiin, niin sormi työntyi suuhun ihan huomaamatta ja pian olivat kaikki kynnet pureksittu olemattomiin.

Olen kokeillut pureskelun lopettamiseksi kaikki mahdolliset keinot, myös pahanmakuisen päällyslakan, mutta mikään ei auttanut. Geelikynnet lopettivat puresekelun kerta heitolla. Kun astelin ensimmäisen kerran ulos kynsistudiosta, niin ei edes tehnyt mieli purra kynsiä ja tuskinpa hampaat olisivat kovin isoa lovea geelikynsiin tehneetkään.
Olen pitänyt näiden vuosien aikana pari kertaa muutaman kuukauden tauon geelikynsien laitattamisessa, mutta joka kerta kynsien pureskelu on alkanut nopeasti uudelleen. Niinpä olen edelleen tyytyväinen geelikynsien käyttäjä.

En tosin ole mikään kynsiteknikon lempiasiakas, sillä en tykkää glitteristä, kuvioista tai timanteista kynsissäni. Monta vuotta käytin vain ranskalaista manikyyriä, joka tekee mielestäni kynsistä huolitellut. Se myös sopii arkeen ja juhlaan, eikä herätä liikaa huomiota. Nykyään kynteni ovat usein yksiväriset, joko nudet tai sitten tummat. Joskus kesällä myös punaiset. Rohkein lakkaus on tainnut olla valkoiset pilkut mustalla pohjalla tai sitten ranskalainen manikyyri mustilla tipeillä (kynnen kärki maalataan mustaksi eikä valkoiseksi).

Ranskalainen manikyri kehitettiin elokuvatähtösille

Hauska nippelitieto on se, että tykkäämäni ranskalainen manikyyri on aikoinaan kehitetty Hollywoodin elokuvatähtösten tarpeisiin vuonna 1975. Se kehitettiin nopeuttamaan rooliasujen vaihtoa, sillä luonnollinen lakkaus sopi yhteen erilaisten asujen kanssa, eikä kynsiä tarvinnut lakata uudestaan jokaisen asunvaihdon yhteydessä.
Luonnollisen kynsityylin keksi kynsilakkamerkki Orlyn perustaja Jeff Pink ja pian tyyli levisi valkokankaalta muotimaailmaan stylistien mukana. Nimensä ranskalainen manikyyri sai siitä, kun alkujaan The Natural Look -nimellä kulkenut tyyli levisi Pariisin catwalkeille. Sen kunniaksi Jeff Pink antoi lakkaukselle uuden nimen.

Ranskalaisen manikyyrin 40-vuotisen historian kunniaksi kynsilakkamerkki Orly on tuonut tänä vuonna markkinoille uudet Orly Epix Nudes -sävyt, jotka on kuin luotu ranskalaisen manikyyrin toteuttamiseen kotioloissa. Orlyn Epix-lakat ovat siitä käteviä, että niillä saa geelilakkauksen kaltaisen kestävän ja kiiltävän lopputuloksen ilman UV- tai LED-valoa. Kirjoittelin tästä ihmelakasta jo viime vuonna täällä.

Näin kesäloman kynnyksellä kävin laitattamassa taas kynteni ja tämänkertainen kynsiteknikkoni Karina ehdotti ranskalaisen manikyyrin oheen glitteriä. Hui, ei kiitos! Mutta totesin, että nimettömieni kynsiin voisi tehdä jotain kuvioita. Karina piirsi kynsiini mustalla värillä kauniin ornamenttikuvion, johon tartutettiin sitten aavistus kultaa. Tykkään! Karinan tyyli on omaan makuuni sopivan moderni ja simppeli. Ei liikaa glitteriä ja vain muutaman kynsi koristellaan, muut kynnet voivat olla yksivärisiä.

Karina työskentelee Tallinnan Nailspassa, joka on suosikkini kaupungin kynsisalongeista.
Instagramissa voit tutustua Karinan kynsigalleriaan. Hän on tehnyt myös kivoja kaksivärisiä ranskalaisia manikyyrejä. Taidankin seuraavaksi kokeilla sellaista.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + 5 =

Post Navigation