Glögikausi on aloitettu!

Glögikausi

Viime viikonloppuna pimeys ja sateinen kylmyys veivät voiton ja oli pakko aloittaa glögikausi. Täytyy kyllä myöntää, että ihan ensimmäiset hörpyt glögiä tuli nautittua jo viikko sitten A. Tillanderin iltatilaisuudessa, jossa pääsin maistamaan Lignell & Piispasen mustaherukkaista Loimu-glögiä vuosimallia 2015.

Samalla sain hauskan vinkin glögin oikeaoppiseen valmistukseen. Jotta glögiä ei tulisi lämmitettyä liian kuumaksi (jolloin alkoholin maku korostuu liikaa), kannattaa kattilaan laittaa perinteinen metallinen kinkkumittari pystyyn. Kun mittarin lämpötila on possun kuvan kohdalla (noin 60–62 astetta), on glögi valmista.

Viikonloppu ja uusi glögikausi saivat avaamaan  Blossan kuluvan vuoden vuosikertaglögi, joka on saanut makunsa Earl Grey -teestä. Glögiä varten ovat The London Tea Companyn Master Blender Ottilie Cunningham ja Blossan Chief Blender Åsa Örnsvärn kehittäneet aivan uuden Earl Grey -sekoituksen.

Glögin pohjana on käytetty espanjalaista Muscat-viiniiä, hapokasta ranskalaista valkoviiniä sekä espanjalaista Mistela -jälkiruokaviiniä, joka toimii erityisen hyvin juuri mustan teen kanssa. Lopuksi seos on maustettu bergamotista, pomeranssista ja appelsiinistä tehdyllä mausteseoksella.
Glögi oli maultaan raikas, sitruksinen ja aika makea. Makusekoitus oli mielestäni onnistunut, mitä ei voi sanoa kaikista Blossan vuosikerroista. Seuraavalla kerralla täytyy maistella tätä vuosikertaa brittiläiseen tyyliin teeleipien ja juustojen ohessa.

Kaikkien aikojen glögisuosikkini olen kuitenkin löytänyt täältä Tallinnasta pari vuotta sitten. Se on viskibrändi Jim Beamin Hot Punch Bourbon Whisky. Appelsiinin, luumun ja jouluisten mausteiden yhdistelmä on todella herkullinen. Valitettavasti en vielä tänä vuonna ole löytänyt juomaa kaupoista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 33 = 42

Post Navigation