Google Trends kertoo hakutrendit – Nyt trendaa paluu toimistolle

Google Trends

Nyt kun koronapandemia tuntuu rauhoittuvan eri puolilla maailmaa, monissa paikoissa, kuten Suomessakin, on luovuttu etätyösuosituksista ja monella on edessä paluu toimistolle. Tämä näkyy myös kansainvälisessä Google Trends -datassa, kun ihmiset hakevat tietoa ja vinkkejä paluu toimistolle -hakusanalla.

Vielä tammikuussa 2022 Yhdysvalloissa etätyö-sana oli ennätyskorkealla Googlen hakusanoissa. Nyt maaliskuussa nousussa on ”Biden kehottaa palaamaan toimistolle”. Paluu toimistolle -hakuja on tehty viime viikkoina erityisesti San Franciscon alueella ja Washington DC:ssä.

Täältä voit lukea oman postaukseni ensimmäisestä neljän seinän sisällä vietetystä koronavuodesta.

Miten stailaat verkkarit toimistoon?

Kahden vuoden koronapandemian aikana business-vaatteet on unohdettu komeroon ja käyttöön on otettu mukavat verkkarit, pehmeät villapaidat ja rennot pyjamat. Pelkkä ajatus jakkupukuun ahtautumisesta aiheuttaa monelle ahdistusta. Bisnespukeutumisen ohjeet ja säännötkin ovat monelta unohtuneet.

Yhdysvalloissa tämä näkyi maaliskuussa ”business casual” ja ”casual work outfits” hakujen kaikkien aikojen ennätyksenä. Ihmiset kaipaavat siis vinkkejä business casual -asuihin sekä rentoihin työasuihin. Tuntuu, ettei moni enää halua solmia kravattia kaulaan tai pukeutua jakkupukuun.

Googlesta haettiin vinkkejä erityisesti siihen, miten stailata verkkarit toimistokäyttöön sopiviksi. Saa nähdä syntyykö tästä uusi työpukeutumisen trendi? Collegethan ovat jo aikaa sitten muuttuneet työvaatteiksi.

Vinkkejä koronatukan siistimiseen

Myös ylipitkäksi kasvaneen koronatukan stailaamiseen on maaliskuussa etsitty apua Googlesta. Toimistokäyttöön sopivien verkkareiden jälkeen toiseksi eniten kyseltiin, miten stailata pitkät hiukset tai rasvaiset hiukset toimistoon sopiviksi.

Onko toimistolle palaaminen turvallista?

Yhdysvalloissa ihmisiä mietityttää myös toimistolle palaamisen turvallisuus. Eniten Googlesta haettiin vastausta kysymykseen, miksi palata toimistolle ja miksi yritykset haluavat palata toimistolle. Lisäksi moni mietti, onko toimistolle palaaminen turvallista ja kuinka voisi kieltäytyä palaamisesta. Moni halusi lisäksi tietää, mitä presidentti Biden on sanonut toimistolle palaamisesta.

Mikä on Google Trends?

Jos olet kiinnostunut siitä, mikä netissä tehtyjen hakujen mukaan trendaa, niin täysin ilmainen Google Trends -työkalu on siihen hyvä vaihtoehto. Google Trends on verkkosivusto, jolla voit tutkia Googlella tehtyjen hakujen trendejä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Palvelu siis näyttää, mitä asioita ihmiset ovat hakeneet ja kuinka hakujen suosio on kehittynyt.

Itse olen tilannut työni puolesta sähköpostiini Google Trends -uutiskirjeen. Sen avulla saa kiinnostavaa tietoa sekä juttuvinkkejä ja ideoita artikkeleihin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

43 − 35 =

Post Navigation