Hakaniemen ensimmäinen cocktailbaari

Hilton Helsinki Strand

On aina yhtä ihanaa palata kotiin työmatkalta, oli se sitten pitkä tai lyhyt. Toisaalta päivä tai pari muissa ympyröissä, kuten uudistuneessa Hilton Helsinki Strand -hotellissa on välillä mukavaa vaihtelua.


Eikä minulla toki ole mitään sitä vastaa, että välillä pääsee yöpymään niinkin kivoissa paikoissa, kuin Hilton Helsinki Strand Hakaniemessä. Edellisestä vierailustani hotellissa olikin jo vierähtänyt hetki aikaa, sillä viimeksi olin siellä joskus 1990-luvun lopulla vanhojen tanssien jälkeisellä illallisella.

Hilton Helsinki Strand oli aikanaan Suomen kallein hotelli

Vuoden kestäneessä remontissa hotelli on käynyt läpi täydellisen muutoksen. Varsinkin hotellin sisäänkäynnin kupeessa olevat ravintola ja baari on uudistettu täysin. Lisäksi kaikki 190 huonetta ja kuntosali on remontoitu. Kokoustilojen uudistus valmistuu kesään mennessä.

Vuonna 1988 avattu Hilton Helsinki Strand oli valmistuessaan Suomen kallein hotelli. Sen rakennuttaja Wärtsilä ei säästellyt materiaalikuluissa, joten hotelli saunaosastolle tuotiin graniittia Lapista ja aulatiloissa käytettiin runsaasti marmoria ja kuparisia yksityiskohtia.

Hilton strand aula

Hilton strand bro2
Hilton strand hotellihuone
Hilton strand työpiste
Hilton strand vessa

Vaikka Hilton Strandin näköalahissit vievät vielä ajatukset Ruotsin laivalle, niin uudistettu sisustus hyödyntää hienosti alkuperäisen marmorin sävyjä ja kuparisia yksityiskohtia, joiden seuraksi on tuotu mukavia nojatuoleja, moderneja valaisimia ja rentoja pyöreitä pöytiä. Hotellin tunnelma on rento ja kotoisa, perinteisen bisneshotellin fiilis on onnistuttu hävittämään kokonaan.
Uuden sisustuksen on suunnitellut Bronwynn Welsh Doos-arkkitehdeistä. Hänen mukaansa kodinomaisuus ja rentous ovat hotellimaailman tämän päivän trendejä, sillä asiakkaat valitsevat hotellin yhä useammin sen tyylin ja sisustuksen perusteella

Remontin myötä hotellin yhteyteen avattiin ravintola Bro, joka panostaa puhtaisiin makuihin ja luontoon, joka näkyy niin ravintolan sisustuksessa, lasissa kuin lautasellakin. Esimerkiksi pieni kuusenhavu koristaa pöytäkattauksessa jokaista lautasta. Ravintolassa on panostettu myös ekologisuuteen. Käytössä on vanhoista Heineken-olutpulloista tehdyt Trashtag-vesilasit ja henkilökunnan työvaatteet on valmistanut kierrätysmateriaaleista suomalainen Touchpoint.
Bro tarjoaa arkisin lounaaksi pohjoisafrikkalaisen makumaailman inspiroiman Bro Table -noutopöydän. Vaihtoehtoisesti voi nauttia 2‒4 ruokalajin maistelumenun Makuja-listalta tai napata burgerin tai salaatin Rennosti-menulta.


kuparilamppu
lamput
Hilton strand lamppu2
osteri
jäätelö

Niin ja sitten on se otsikossakin luvattu Hakaniemen ensimmäinen cocktailbaari. Se toimii ravintola Bron yhteydessä ja siellä osaavat baarimikot keittelevät itse herkulliset siirapit ja pyreet cocktailien raaka-aineiksi. Bro signature cocktaileissa on tarjolla sekä marjaisia että hedelmäisiä makuja. Kaikkien cocktailien pohjana on Finlandia vodka ja halutessaan vodkasta voi valita platinum-version muutaman euron lisähintaan.

Itse maistelin illan aikana granaattiomena-cocktailin ja vihreä tee -cocktailin ja voin suositella molempia. Erityisesti raikas limeä, omenamehua ja korianteria sisältä vihreä tee -cocktail oli makuuni. Kunhan Kaupunginteatterin remontti valmistuu, niin tässä on mainio paikka nauttia hyvä cocktail ennen tai jälkeen teatteriesityksen.

Hilton strand vihreä tee
Hilton strand drinkki
Hilton strand siirapit

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 6 =

Post Navigation