Hestra – hansikkaiden herkkukauppa

Hestra myymälä 2

Helsingin lisäksi Hestralla on myymälät Tukholmassa ja Oslossa.

Olen kokonaan unohtanut esitellä blogissani varsinaisen hansikastaivaan, johon itse tutustuin jo yli vuosi sitten työn kautta. Ruotsalainen Hestra on vuonna 1936 perustettu käsinemerkki ja Magnussonien perheyritys, jossa työskentelee tällä hetkellä jo neljäs sukupolvi.

Brändillä on Helsingin Kluuvikadulla aivan ihan hansikaskauppa, jossa on tarjolla yli 300 eri mallia. Valittavana on sekä tyylikkäitä, käsintehtyjä nahkahansikkaita eri väreissä ja malleissa että laaja valikoima urheiluun ja ulkoiluun sopivia teknisiä käsineitä. Omat käsineet on mm. hiihtäjälle, laskettelijalle, golffaajalle, ratsastajalle ja sauvakävelijälle.

Valikoiman lisäksi Hestran myymälä tarjoaa laadukasta asiakaspalvelua. Myymälässä voit mittauttaa kätesi ja selvittää oikean hansikaskokosi. Varsinkin nahkahansikkaita ostettaessa oikea koko on tärkeä, sillä hanskan on istuttava napakasti käteen, oltava melkein tiukka. Nahka kun aina venyy jonkin verran käytössä.

Laadukkaiden nahkahansikkaiden käyttöikä on useita vuosia, kunhan et kastele niitä tai unohda jonnekin.
Myös hyvä huolto pidentää nahkahansikkaiden käyttöikää. Anna lempikäsineidesi levätä välillä eli älä käytä niitä ihan joka päivä. Venyneen hansikkaan alkuperäisen muodon saat palautettua venyttämällä sitä varovasti pituussuunnassa pöydän reunaa vasten.
Hestran myymälässä voit myös vaihdattaa rikki menneen vuoren lempikäsineisiisi.

P.S. Lahjakortti Hestran myymälään on mainio joululahjaidea!

Hestra nahkahanskat

Hansikkaita valmistetaan esimerkiksi lampaan ja villisian nahasta.

hestra hanskat

Hestralla on myös laaja valikoima erikoismateriaaleista valmistettuja teknisiä käsineitä urheiluun ja ulkoiluun.

Käsin leikattu nahkahansikas

Hestran Table Cut –malliston hansikkaat valmistetaan edelleen käsityönä 1600-luvun Ranskasta peräisin olevilla käsityötekniikoilla.

työkalut

Hansikkaiden teko on vaativaa käsityötä. Osaaminen siirtyy eteenpäin pääasiassa kisällisuhteen kautta mestarilta oppipojalle.

nahan venytys

Viime viikolla Anton Magnusson vieraili Hestran Helsingin myymälässä ja kertoi harvinaisesta työstään hansikkaiden valmistajana. Hän on serkkunsa Niklaksen kanssa ainoa tätä käsityöammattia harjoittava henkilö Pohjoismaissa.

Nahan leikkaus

Nahka Hestran Table Cut -hansikkaisiin leikatataan käsityönä.

nahkavaihtoehdot

Tukholman Hestra-myymälässä Anton ja Niklas Magnusson valmistavat myös ainutlaatuisia mittatilaushansikkaita sekä kuningasperheelle että täydellistä istuvuutta arvostaville kuluttajille. Asiakas voi itse valita hansikkaiden nahan ja sen värin eri vaihtoehdoista.

Hestra laatikko

Hansikkaat kääritään silkkipaperiin ja pakataan tyylikkääseen laatikkoon.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 48 = 56

Post Navigation