Hiljaisen kylpylän salaisuus

Hedon spa

Tiedättekö sen tunteen, kun on useamman päivän ajan juossut kellon kanssa kilpaa ja saa vihdoin itselleen sen kauan odotetun oman hetken, jolloin voi rauhoittua. Kaunis ajatus, mutta pääkoppa käy edelleen ylikierroksilla, eikä rauhoittumisesta tule mitään. Olo on hermostunut ja joskus rauhoittumiseen voi kulua useampikin tunti.

Olin huhtikuussa työmatkalla Pärnussa ja pääsin testaamaan Hedon spa & hotelin hiljaista kylpylää. Minulle oli varattu sinne kolmen tunnin vierailu työpäivän päätteeksi. Varauksesta kuullessani ajattelin, että kyllä minulle olisi riittänyt tehokas tuntikin. Vähänpä asiasta silloin ymmärsin.

Kun työt oli tehty, puin hotellihuoneessa kylpytakin päälle, pakkasin hotellin tarjoamaan ihanaan pellavakassiin pyyhkeen ja uikkarit ja tassuttelin alakertaan. Vastaanotossa sain lyhyen ohjeistuksen spa-etiketistä (joka onneksi oli kirjoitettu myös kylpylän seinille) sekä pellavapussukan täynnä kuolleen meren suolasta valmistettuja vartalonhoitotuotteita.

Matka jatkui pukuhuoneen kautta suihkuhuoneeseen, jonka seinälle oli kirjoitettu spa-etiketin ensimmäinen osa. Siinä kehotettiin nauttimaan pitkään kuumasta suihkusta, joka rentouttaa lihaksia. Aikaa kannattaa kuulemma suihkuhetkeen varata reilusti, sillä rentoutuminen ei aina käy hetkessä.

Ja näinhän se on. Rentoutumista ei voi suorittaa kellon tarkkuudella, eikä se tapahdu käskemällä. Siihen on keskityttävä ja sille on annettava aikaa. Niinpä seisoin kuuman suihkun alla pitkän tovin, kunnes tuntui, ettei hartioita enää kiristänyt. Sitten uikkarit päälle ja pyyhe kainalossa tutustumaan antiikin ajan kylpyläperinteestä inspiraationsa saaneeseen hiljaiseen kylpylään.

Puhdistava ja rentouttava kylpylärituaali

Tassuttelin kylpylässä höyrysaunasta toiseen nauttien lempeästä yrttien tuoksuisesta vesihöyrystä. Haalean lämpöisissä ja kosteissa löylyissä jaksoi istua pitkään. Välillä kävin nauttimassa väri- ja aromaterapiasta Lakoniumin kuivissa löylyissä ja pulahdin vartiksi tymäkkään suola-altaaseen. Aina sopivassa välissä kaivoin pellavapussukasta jonkun ihan hoitotuotteen ja hemmottelin itseäni hetken jalkakylvyllä tai kasvonaamiolla. Sitten tepastelin takaisin Kaldariumin yrttihöyryihin.

Ympärilläni oli hiljaista ja rauhallista. Vaikka kylpylässä oli myös muita asiakkaita, kaikki kunnioittivat hiljaisen kylpylän rauhaa. Välistä kävin lekottelemassa kylpytakissa lepohuoneen divaaneilla ja juomassa hedelmillä ja yrteillä maustettua vettä. Sitten palasin takaisin Tepidariumin lämpöön.

Yhtäkkiä aikaa oli kulunut kaksi ja puoli tuntia. Minä olin ajankulun unohtanut täysin. Olo oli rentoutunut ja rauhallinen. Tänne haluan tulla toistekin.


*Kuvat Hedon spa & hotel

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 61 = 64

Post Navigation