Höyrylaivalla Naissaareen

Ms Katharina

Höyrylaiva Katharina on rakennettu vuonna 1964 Norjassa.

Viime viikolla Tallinnassa satoi tasan yhtenä päivänä. Juuri keskiviikkona, kun minun piti mennä tutustumaan höyrylaiva Katharinaan, joka aloitti tällä viikolla uudenlaiset lounasristeilyt historialliseen Naissaaren, Tallinnan edustalle.

Lennusadaman merimuseon laiturissa on Katharinan kotisatama, josta se tekee sekä risteilyjä Naissaareen että yksityispurjehduksia tilauksesta. Laivaan mahtuu kaiken kaikkiaan 200 matkustajaa. Kokousmuodossa tilaa on 120 hengelle. Laivan oma keittiö valmistaa herkulliset tarjoilut.

Noin 10 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitseva Naissaar on yksi esimerkki Viron pienistä, usein lähes asumattomista saarista, joissa koskematon luonto ja perinteinen kasvisto ovat säilyneet hyvin. Naissaaren erikoisuus on sen historia sotilastukikohtana, josta muistona on edelleen toimiva kapearaiteinen rautatie, tsaarinaikaisen merilinnoituksen rauniot, neuvostoaikaisia kasarmeja sekä saarella ennen 2. maailman sotaa sijainneen kylän rauniot.

Nykyään saarella on myös vanhaan kasarmirakennukseen kunnostettu majatalo, joka tarjoaa vieraille ruokaa, majoitusta ja kokoustiloja. Majoitustiloja on noin 120 hengelle ja kokoustiloja 100 hengelle. Sisäpihalla on katos, jonka alle mahtuu 150 henkeä syömään. Majatalossa on myös puulämmitteinen sauna.

Saarella on muutama merkitty vaellusreitti ja siellä on vuokrattavana polkupyöriä. Etukäteen voi varata joko opastetun kävelykierroksen tai kierroksen vanhalla armeijan maastokuorma-autolla saaren ympäri. Lounasristeilyllä maissaoloaika on neljä tuntia, jonka aikana ehtii hyvin kiertää saarta haluamallaan tavalla.
Höyrylaiva Katharinalta voi tilata etukäteen oman picnic-korin mukaan saarelle.
Jos viettää Tallinnassa useamman päivän Naissaari on sopiva retkikohde. Risteily saarelle sopii myös kokoustamiseen.

Bändi

Majakkasalonki kalustetaan tilausristeilyillä asiakkaan toiveiden mukaan.

Majakka salonki

Risteilyn aikana on hyvä mahdollisuus nähdä hylkeitä. Laivamatkan aikana ohitetaan myös useampi majakka.

Yläbaari

Laivan baarista saa risteilyn aikana ostaa juomia ja pientä syötävää.

Yläkansi

Yläkannella on Naissaar-salonki, jossa tarjoillaan risteilyn buffet-lounas.

Oluthana

Höyrylaivan Katharinan sisustus on täynnä merellisiä yksityiskohtia.


Risteilyvaraukset hoituvat Sunlinesvarustamon nettisivujen kautta.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

69 + = 71

Post Navigation