Mikä voisi olla parempi tapa viettää pimeää lokakuun iltaa kuin maistella laadukkaita saksalaisia riesling-viinejä? Niinpä vastasin myöntävästi kollegan kutsuun ja lähdin kohti ravintola Maikrahvia.
Tallinnan raatihuoneentorin laidalla sijaitseva ravintola oli saanut vieraakseen itse paroni Fredrik zu Knyphausen, jonka suvulla on seitsemän sukupolven mittainen viininvalmistusperinne. Paronin sukutilan historia puolestaan ulottuu vuoteen 1141 saakka. Illan aikana paroni kertoi meille viininviljelystä Saksassa ja jakoi viinitietämystään.
Maistelimme illallismenun kanssa viittä eri Baron Knyphausenin viinitilan riesling-viiniä. Vaikka riesling kuuluu lempiviineihini, minulla ei koskaan aikaisemmin ole ollut mahdollisuutta maistella erilaisia riesling-viinejä rinnakkain.
Viinien välillä oli uskomattoman paljon eroja. Tuttu petroolin tuoksu löytyi Riesling Trocken Wisselbrunnen GG 2008 -viinistä ja jälkiruoan oheen sopivan makeuden tarjosi Kiedricher Steinmorgen Riesling Spätlese 2013. Riesling taipui menussa myös monen erilaisen ruoan makupariksi. Se sopi sekä graavisiian että rasvaisten makkaroiden oheen.

Alkumaljana oli shamppanjamenetelmällä tehtyä pirskahtelevaa rieslingiä ja sen ohessa tiikerirapuja porkkana-inkiväärisoseen ja limevaahdon kera.

Keittiömestarin valmistamien grillimakkaroiden, hapankaalin ja sipulihillon kera nautittiin Charta Riesling Kabinett 2013.

Porsaanvatsaa paistinliemessä paahdettujen juuresten kera sekä Riesling Trocken Wisselbrunnen GG 2008.

Jälkiruoaksi omenaruusuke hehkuviini-rosmariinikastikkeen ja vaniljajäätelön kera sekä Kiedricher Steinmorgen Riesling Spätlese 2013.

Tiesitkö, että viini säilyy paremmin magnum-pulloissa kuin tavallisen kokoisissa viinipulloissa? Jos siis haluat säästää riesling-viinisi jälkipolville, muista ostaa se isommissa pulloissa!

Erilaisia teema- tai konsertti-illallisia on Maikrahvissa näin syksyllä muutaman kerran kuukaudessa.
Seuraa blogia