Irti kiireestä ja hektisyydestä

kellunta2_muokattu

Kuva: Floating Helsinki

Pitkän ja raskaan syksyn jälkeen on vihdoin joululoma. Ajatukset käyvät vielä ylikierroksilla ja työmoodista on haasteellista vaihtaa vapaalle. Lomafiiliskin on hiukan hukassa. Loman alkajaisiksi pääsin testaamaan itselleni aivan uudenlaista rentoutumistapaa, rentoutuskelluntaa.
Tänään iltapäivällä vietin tunnin rentoutuskellunnassa, jossa kehonlämpöinen ja suolapitoinen vesi kannatteli minua ihmeellisen relaksoivalla tavalla.

Kelluntatankin on kehittänyt Yhdysvaltojen kansallinen mielenterveysinstituutti 1950-luvulla ja siitä lähtien kellunnan hyötyjä on tutkittu ja dokumentoitu monissa huippuyliopistoissa, kuten Harvardissa ja Yalessa. Kellunnan on todettu muun muassa parantavan verenkiertoa, lisäävän endorfiinin tuotantoa ja helpottavan selkävaivoja.

Oma kokemukseni oli ennen kaikkea rauhoittava ja rentouttava. Korvatulpat korvissa ja puhallettava tyyny niskan alla vedessä kelluessa tuntui, että oli irti tästä maailmasta ja sen hektisyydestä. Raajat tuntuivat rennoilta ja lähes irtonaisilta. Tunnin kellumisen aikana ajantaju hävisi tyysti. Kelluntatankissa voi makoilla täydessä hiljaisuudessa tai nauttia meditatiivisesta musiikista kuten minä. Hiljaisuudessa omat sydämen lyönnit ovat ainoa ääni, mikä kuuluu. Musiikin mukana keho taas tuntui kelluvan fiiliksestä toiseen. En ole itse harrastanut meditaatiota, mutta voisin kuvitella, että kellunnan avulla pääsee samanlaiseen olotilaan, rauhaan ja hiljaisuuteen.

Jos haluat hankkia läheisellesi elämyksen joululahjaksi, niin suosittelen tätä rentouttavaa kokemusta, joka tarjoaa hyvää oloa sekä mielelle että keholle. Lahjakortti rentoutuskelluntaan on myös mainio henkilöstölahja.

Helpoin tapa hankkia lahjakortti on ostaa se elämyslahjat.fi -nettisivun kautta. Voit myös ostaa lahjakortin jostain Elämyslahjojen myyntipisteestä Kampin, Itiksen, Ison Omenan tai Myyrmannin ostoskeskuksesta.

 

Postaus on tehty yhteistyössä Elämyslahjat.fi:n kanssa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 + 1 =

Post Navigation