Joogan avulla hyvinvointi hiuksille

Olen kuullut hathajoogasta, lentojoogasta, hot joogasta, astangajoojasta ja saunajoogasta, mutta en koskaan hiusjoogasta.
No nyt kuitenkin hiustuotemerkki Dove ja suomalainen virtuaalisen joogan pioneeri Yoogaia ovat lanseeranneet sarjan liikkeitä, joilla voidaan edesauttaa hiusten sekä hiuspohjan kunnon kohenemista.

Hiusjoogassa yhdistyvät klassiset jooga-asennot ja intialainen päähieronta, joilla rentoutetaan niska-hartiaseutua ja stimuloidaan päänahkaa ja hiuspohjaa.
Hiusjoogaliikesarja on helppo toteuttaa kotona. Asentoja on kolme ja harjoitus kestää noin 10 minuuttia.

alaspäin katsova koira
Alaspäin katsova koira
Liike alkaa konttausasennosta. Kämmenet painetaan lattiaan samaan linjaan hartioiden kanssa. Sormenpäät osoittavat! suoraan eteenpäin. Tämän jälkeen polvet nostetaan ylös lattiasta siten, että vartalosta muodostuu alaspäin käännetty v-kirjain.
Jalkaterät ovat linjassa lantion kanssa. Niska venyy pitkäksi selkärangan jatkeeksi, ja mukavan asennon löydyttyä päätä käännellään kevyesti puolelta toiselle.

 

 

 

 

 

räsynukke

 

Räsynukke
Liike alkaa Alaspäin katsova koira -asennosta. Kädet viedään asteittain lähemmäksi jalkoja. Käsillä otetaan kiinni kyynärpäistä. Polvet ovat lähes suorina, mutta niissä saa olla pehmeä koukistus. Selkä ja niska rentoutuvat ylävartalon painuessa varpaiden päälle. Rentoutus tehostuu, kun ylävartaloa keinutetaan puolelta toiselle.

 

perhonen

 

Perhonen
Jalkapohjat asetetaan yhteen ja ylävartaloa taivutetaan eteenpäin kohti varpaita. Polvet saavat olla rentoina vartalon sivuilla. Sormenpäät hierovat päänahkaa niskan säilyessä mahdollisimman rentona.

 

 

 

 

*Kuvat: Dove

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

49 − 48 =

Post Navigation