Joululounaalla Kämpissä

Kämp

Sain blogini tiimoilta kutsun Michelin-tähtikokki Sauli Kemppaisen suunnittelemalle joululounaalle. Hotel Kämp ja sen peilisali tarjosivat lounalle juhlavat puitteet. Hell’s Kitchen -ohjelmasta tutun Kemppaisen ruuille ovat tunnusomaista korkealuokkaiset raaka-aineet ja niiden omien makujen korostaminen.

2kamp_poyta

3salaatit

4kamp_sali

5porkkana

6amaryllis

7kalat

8juustot

9mousse

10leivokset

Tämä näkyi hyvin joululounaan alkupalassa, joka oli Sauli Kemppaisen näkemys perinteisestä porkkanalaatikosta. Pieneen lasiin koottu herkku ja erityisesti sen vaahterasiirapilla makeutettu kastike veivät kieleni mennessään.

Kämp tarjosi joululounasta, jonka menu koostui klassikoista, joissa oli mukana pieni tvisti. Esimerkiksi merilohi oli graavattu punajuurimehulla. Perinteisiä joulumakuja raikastivat salaatit, joissa oli käytetty mm. romainesalaattia, appelsiinia, vuonankaalia, katkarapuja, mantelia ja paahdettua mantelileipää. Pääruokana tarjotun loimutetun siian kanssa maistelin herneveloute –kastiketta, joka oli todella hyvää.

Jälkiruoista suosikkini oli kevyt glögimoussea, piparkakku streusselia ja puolukkaa sisältävä annos. Sauli Kemppaisen joululounas on tarjolla Kämpissä 20.12. saakka.

One Thought on “Joululounaalla Kämpissä

  1. Hei Thea!

    Mukava nähdä että blogi on lähtenyt hyvin käyntiin 🙂 Kiitos paljon kirjoituksestasi ja joululounasseurasta. Kuvat ovat herkullisen näköisiä – niin kuin myös itse joululounas oli.

    Rauhallista joulua – palataan ensi vuonna!

    Benita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 4 = 5

Post Navigation