Kaipaatko vaihtoehtoa glögille?

*Tuotteet saatu blogin kautta

Kun marraskuussa sää viilenee ja illat pimenevät, kaipaan jotain lämmintä juotavaa. Tykkään kyllä perinteisestä glögistä, mutta kun sitä tulee juotua marraskuulta jouluun saakka, niin välillä kaipaa vaihtelua. Varsinkin kun monet valmiit glögit ovat makuuni liian makeita.

Keräsin tähän muutamia vaihtoehtoja perinteiselle glögille. Osa on alkoholittomia, osa ei, ja joihinkin voi lisätä terästystä oman mielen mukaan.
Käy myös kurkistamassa Jotain maukasta –blogin Marin herkulliset reseptit lakritsiglögille ja joulusangrialle.

GlögilleVirolaisen Loovin tyrnimarjoista puristettu,  keltainen luomu voimajuoma on värin ja maun puolesta erilainen vaihtoehto perinteiselle glögille. Tyrnimehua juoneena ajatus tyrniglögistä ei kuulostanut houkuttelevalta, mutta jouluisilla mausteilla, kuten inkiväärillä, kanelilla, neilikalla ja tähtianiksella sekä makeudella juomasta on saatu leikattua happamuus pois. Jos voimajuomaan kaipaa terästystä, niin vaniljavotka sopii hyvin siihen tarkoitukseen.

Loov mustikkaTestasin myös Loovin metsämustikka-mustaherkukka-glögiä. Se oli maultaan lähempänä perinteisiä marjaglögejä, mutta ei ollut ainakaan omaan makuuni liian makea. Glögi oli maustettu kahdeksalla lämmittävällä mausteella ja inkivääri, muskottipähkinä, kaneli, muskottikukka, mausteneilikka, maustepippuri, tähtianis ja kardemumma toivat juomaan kaivattua joulun makumaailmaa.

oluetTämän talven uusi suosikkijuomani on Sinebrychoffin juoma-asiantuntijan Anikó Lehtisen kehittämä pilkkijän portteritoti, jossa yhdistyvät joulumausteet ja porter- ja jouluolut. Herkullinen maku korvaa mausteiden keittämisestä aiheutuneen vaivan helposti.

Lämmin joulusiideri on myös helppo glögin korvike. Se on sitten makuasia tykkääkö enemmän Sinebrychoffin vai Hartwallin joulusiideristä!

Vaihtoehtoja glögille – Ota reseptit talteen!

Alla muutama muukin Anikón resepti teille testattavaksi. Niissä lämpöisten juomien pohjana on joko olut tai siideri.

Pilkkijän portteritoti
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
3 kokonaista neilikkaa
2 tähtianista
2,5 dl vettä
½ dl hunajaa
1 pll Sinebrychoff Porteria
1 pll Sinebrychoff Jouluolutta

Keitä kokoon vesi, hunaja ja mausteet. Siivilöi liemi. Lämmitä oluet kattilassa, älä keitä. Lisää mausteliemi olutsekoitukseen. Tarkista makeus. Voit lisätä hunajaa, jos pidät makeasta.

Talvirommi
2 cl tummaa rommia
1 vanilijatanko
Golden Cap Winter Apple

Lämmitä siideri (älä anna kiehua), lisää vanilijatanko ja rommi.

Jalo-omena
2 cl Jaloviinaa
kanelia ja inkivääriä
Golden Cap Winter Apple

Lämmitä siideri (älä anna kiehua), lisää mausteet ja terästys. Siivilöi siideri ennen tarjoilua.

Jägermaister spice

Jos kaipaat jouluista makumaailmaa, mutta et ole lämpimien juomien ystävä, kokeile Jägermeisterin uutta Spice-varianttia. Juomassa on alkoholia vain 21 % ja se on maustettu kanelilla ja vaniljalla. Maistuu jääpalalla viilennettynä tai vaikka omenamehulla laimennettuna. Lämmin omenamehu tekee siitä myös vaihtoehdon glögille. Valitettavasti Jägermeister Spice tulee Alkon valikoimiin vasta ensi keväänä. Ravintolamyynnissä juoma jo on.

teehaudukkeet

Joulumausteilla, kuten kanelilla, inkiväärillä ja kardemummalla maustettu tee on myös mainio vaihtoehto glögille. English Tee Shopin teet on lisäksi pakattu, kauniisiin lahjaksi sopiviin pakkauksiin. Makuina on mm. Sweet Cookies, jossa maistuvat appelsiininkuori, vaniljatanko, lakritsi, omena ja toffee sekä Ginger Apple, jossa maistuvat inkivääri, omena, tähtianis ja vanilja.

punainen tee

Enemmän makua teehen saa keittämällä joulumausteista erikseen liemen, jota lisää juoman joukkoon. Lisää lämpöä tuo tilkka tummaa rommia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

66 − = 64

Post Navigation