Kesä ilman lomaa

kesälomaa

Meneillään on heinäkuun viimeinen viikko. Suuri osa suomalaisista on vähintään kesälomansa puolivälissä, osa jo loppupuolella. Minulla ei ole tänä kesänä ollut lomaa ollenkaan, mikäli muutamaa viikonloppua ei lasketa mukaan. Silloinkin olen tehnyt kahden päivän työt etukäteen ja ajastanut ne ilmestymään verkkoon ja someen sovitulla aikataululla.

Kesä ilman lomaa on sujunut yllättävän hyvin. Se on varmasti myös asenteesta kiinni. Kun minulle selvisi keväällä, etten pysty pitämään kesälomaa, päätin etten tee itsestäni mitään martyyria, vaan hoidan homman kunnialla kotiin ja nautin kesästä siinä ohessa. Välillä olen siinä onnistunut paremmin ja välillä huonommin.

Ensimmäinen kesä yrittäjänä

Aikaisemmin palkkatyössä ollessani nautin neljän tai jopa viiden viikon kesälomasta. Se oli palkkio 11 kuukauden työstä ja silloin sai todella heittää hanskat naulaan ja pistää läppärin kiinni. Nyt minulla on meneillään ensimmäinen kesä yrittäjänä. Se ei toki välttämättä tarkoita sitä, ettei voi viettää kesälomaa. Mutta yrittäjänä sovitut asiat on hoidettava, oli kesä taikka talvi. Jos ei onnistu itselleen hankkimaan sijaista, kuten minulle kävi, niin hommat on hoidettava itse.

Ensimmäisen kerran väsymys pitkästä työputkesta iski heinäkuun alussa. Silloin ystävien somepäivitykset milloin Etelä-Euroopan hiekkarannoilta, mökiltä laiturinnokasta tai aurinkoiselta terassilta alkoivat harmittaa. Tuntui, että oma elämä pyöri vai kotitoimiston ja työpaikan väliä.

Ratkaisin asian tyhjentämällä kalenterin viikoksi kaikesta tarpeettomasta, nukuin pitkään ja työn vastapainoksi katsoin elokuvia ja luin kirjoja. Viikossa olo helpottui ja jaksoin jopa palata blogin pariin, joka oli ollut päivittämättä kesäkuusta saakka.

Nyt olen työn vastapainoksi koittanut pitää viikonloput tyhjinä, ilman mitään aikataulutettua ja suunniteltua menoa. Luvassa on lisäksi muutama pitkän viikonlopun mittainen kesäloma. Toinen ihanien ystävien kanssa Suomessa, järven rannalla ja toinen oman miehen kanssa Latvian Riikassa.

Olen myös muuttunut armollisemmaksi itseäni kohtaan. Kun töissä on kiire, voi muissa asioissa mennä helpomman kautta: käydä lounaalla ravintolassa ja unohtaa siivoamisen vähäksi aikaa.

Uudet ideat hukassa

Yksi asia on kuitenkin eri tavalla tänä kesänä. Yleensä heinäkuun lopulla minulla on ollut muistikirjassani lista uusia ideoita syksyä varten. Tänä vuonna listaa ei ainakaan vielä ole. Kun pidempi tauko työn tekemisestä puuttuu, ajatukset eivät saa tarpeeksi lepoa, eikä uutta synny.

Olen myös yleensä tehnyt ennen tai jälkeen kesäloman jonkinlaisen yhteenvedon työvuodesta, siitä mikä on mennyt hyvin ja missä on parannettavaa. Nyt tuntuu, ettei analysointiin tai ideointiin ole aikaa eikä energiaa. Ehkäpä pitkä viikonloppu muissa ympyröissä auttaa ja antaa virtaa ja inspiraatiota uuden ideoitiin!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

61 + = 64

Post Navigation