Kirsikankukkien aikaan

kirsikankukat2

Kirsikankukat, elämä
‒ se on aivan pian ohi.
ja sitä ennen siitä on otettava kaikki irti

Säkeet ovat Mia Kankimäen kirjasta Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Ne kuvaavat hyvin keväistä kirsikankukkien aikaa. Se on nopeasti ohi. Yksi tuulenpuuska, eikä kukkia enää ole.

kirsikankukat1
kirsikankukat4
kirsikankukat1

Vihdoinkin eilen löysin Tallinnan japanilaisen puutarhan, jota olen jo kahtena vuonna etsinyt Kadriorgin puiston uumenista. Maisema-arkkitehti Masao Sonen suunnittelema japanilainen puutarha avattiin vuonna 2011.

Tallinnan japanilainen puutarha perustuu ajatukselle elämän kiertokulun filosofiasta sekä luonnon elävyydestä ja muutokseen. Puutarhan kasvit on valittu Viron ilmastoon sopiviksi, niinpä näin keväällä kukkivat kirsikkapuut ja alppiruusut, kesällä iirikset ja syksyllä puutarhasta tulevat esiin punaisen ja oranssin sävyt. Japanilainen puutarha on myös Tallinnan suurin alppiruusutarha.

Kivillä on tärkeä rooli puutarhassa. Niistä on muun muassa rakennettu polkuja, joita pitkin voi vaellella ja nauttia puiston rauhallisesta tunnelmasta. Kauniit kivisillat vievät purojen ja sammaloituneiden kivilohkareiden yli ja lammessa polskivat kalaparvet.
Vuodenaikojen mukaan elävä puutarha on kiinnostava käyntikohde kaikkina vuodenaikoina.

Tässä on tarkka kartta japanilaisen puutarhan sijainnista Kadriorgin puiston koiliskulmassa, ei kovin kaukana Kumun taidemuseosta.

joki
kalalampi
kalat
keltaiset kukat
maisema2
maisema
puro
polku
maisema4
maisema3
silta
silta2
silta3
Kirsikankukat5

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 8 = 2

Post Navigation