Minulla ei ole tapana laitella blogiin reseptejä, mutta nyt on pakko jakaa uuden lempiruokani siemennäkkärin ohje. Maistoin sitä ensimmäisen kerran aikuisten askarteluillassa ja jäin heti koukkuun. Valmistaminen on järjettömän helppoa ja reseptiä voi muunnella mielensä mukaan siemeniä vaihtamalla. Näkkäri säilyy hyvin vaikka lasipurkissa ja on työpaikalla mainio hätävaravälipala.
Tässä siemennäkkärin alkuperäinen resepti, jossa mitat ovat noin arvoja:
3 kananmunaa
1,5 dl paahdettuja kuorimattomia seesaminsiemeniä
2 rkl hampunsiemeniä
2 rkl pellavasiemeniä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
Maun mukaan yrttejä, jos mielit
Vajaa 1 tl suolaa ja pinnalle sormisuolaa
Sekoita kaikki kerralla puuhaarukalla löysäksi taikinaksi ja kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Heitä 225 asteiseen uuniin 10 minuutiksi ja alenna sen jälkeen lämpöä 180 asteeseen. Anna olla uunissa, kunnes on kauniisti ruskistunut.
Itse olen muokannut reseptiä niin, että laitan yhteen annokseen yhteensä noin 4 dl erilaisia siemeniä, kuten auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- ja pinjansiemeniä ja kolme kananmunaa. Lisäksi ripaus suolaa ja vielä pinnalle vähän sormisuolaa. Kiertoilmauunissa olen paistanut näkkäriä 150 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Seuraa blogia