Kukeke on rento bistro Telliskiven alueella

Kukeke2

Myös Virossa on omat julkkiskokkinsa. Yksi heistä on tv:stä tuttu, useita keittokirjoja julkaissut Anni Arro. Hän omistaa käymisen arvoisen kahvila Komeetin Solaris-keskuksessa sekä rennon bistroravintola Kukeken Telliskiven vanhalla teollisuusalueella. Kävin Kukekessa lounaalla viime viikolla.

Vanhaan rautateiden varikkorakennukseen kunnostettu bistro tarjoaa aamiaista, lounasta ja pientä purtavaa. Aamiaista saa arkisin klo 13 saakka ja viikonloppuisin klo 14 saakka. Tarjolla on mm. uppomunia, vegaanisia lettuja ja Kukeken omaa granolaa jogurtin kanssa.
Söin lounaaksi ihanan vuohenjuustosalaatin, jossa oli mukana porkkana-hummusta, paahdettuja paprikoita ja marinoituja punajuuria. Herkullista! Tarjolla olisi ollut myös tattariblinejä, uzbekistanilaisia pasteijoita, pastaa ja keittoja.

Virossa kannattaa lounasaikaan kysyä ravintoloista päivän tarjousta (päevapakkumist), joka on tarjolla yleensä klo 12–16 välisenä aikana. Se on tavallisesti hyvää kotiruokaa ja annos saattaa maksaa ravintolasta ja ruokalajista riippuen vain kolmesta kuuteen euroa.

Kukeken kakkuvitriini houkutteli nauttimaan myös jälkiruokaa, mutta tällä kertaa se jäi väliin. Ravintolan herkullisista kakuista vastaa Nadežda Kaarma. Hänen käsialaansa on myös Komeet-kahvilassa tarjolla oleva vadelma-marenkikääretorttu, joka todella vie kielen mennessään.
Telliskiven alue sijaitsee Balti Jaam -torin lähellä ja sinne kävelee vanhasta kaupungista noin vartissa. Alueella on useita ravintoloita ja designkauppoja.

Kukeke1

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 16 = 26

Post Navigation