Kuparinhohtoinen Meripaviljonki

meripaviljonki

Huhtikuun alussa avasi ovensa uusi, kelluva rantaravintola Meripaviljonki Helsingin Hakaniemessä, Eläintarhanlahden rannassa. Vaikka Helsingissä on kilometritolkulla merenrantaa, ei rantaravintoloita ole ruuhkaksi asti. Tätäkin ravintolaa saatiin odottaa vuositolkulla. Simo Freesen suunnitteleman ravintolarakennuksen piirustuksetkin olivat jo yli 10 vuotta vanhat, ennen kuin rakennustöihin päästiin.

Kauniisti ajan kanssa vihertyvän kuparisen julkisivun takana on valoisa ja rento ravintolasali, jonka pienet yksityiskohdat tuovat sinne merellisen tunnelman. Samoin tekevät henkilökunnan viimeistellyt asut. Ne ja ravintola merellistä teemaa toistavat lautaset on suunnitellut ravintolapäällikkö Marjut Tuominen.
Tilaa on 170 ruokailijalle ja cocktailtilaisuuksissa ravintolaan mahtuu jopa 200 henkilöä.

Kesällä ravintolan kylkeen voi rantautua omalla veneellä. Venepaikkoja on kuudelle veneelle. Yritystilaisuuden oheen voi liittää merellisen risteilyn 10–50 hengelle, joka päättyy Meripaviljonkiin. Niitä järjestää esimerkiksi Helsingin Saaristoristeilyt.

Meressä kelluva ravintola on ilahduttavasti auki ympäri vuoden, seitsemänä päivänä viikossa. Ravintolan menussa painottuvat kotimaiset, sesongin raaka-aineet ja tarjolla on tuoretta kalaa ja äyriäisiä joka päivä. Bisneslounas on tarjolla arkisin klo 11–14.
Pöytävaraus on suositeltavaa, sillä uusi ravintola on kiinnostanut asiakkaita kiitettävästi. Mukavaa on se, että ravintola ei koskaan varaa kaikkia pöytiään etukäteen, joten aina voi piipahtaa ovella kysymässä, olisiko pöytiä vapaana.

Meripaviljonki_kattaus

Ravintolasta aukeaa hieno panoraamanäkymä Eläintarhanlahdelle.

Meripaviljonki lautanen

Merelliset yksityiskohdat toistuvat myös astioissa.

 

*Kuvat: Ravintola Meripaviljonki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 3 = 2

Post Navigation