Kuuluuko älypuhelin illalliskattaukseen?

kännykkäparkki

Jos asiakas jättää puhelimensa ravintola Lasipalatsin kännykkäparkkiin, hän saa alennusta viinipullosta!

Älypuhelin on tänä päivänä monelle suoranainen käden jatke, josta ei aina malteta luopua edes ravintolan illallispöydässä. Hyvät käytöstavat on kuitenkin syytä muistaa myös älypuhelimen kanssa.


Itselläni on tapana napata ravintolapöydässä herkullisia annoskuvia Instagramiin tai Facebookiin, mutta yritän aina tehdä sen muita häiritsemättä ja sen jälkeen puhelin saa mennä takaisin käsilaukun uumeniin. Äänettömällä puhelin on jo yleensä ennen kuin astun ravintolaan sisälle.

Myös chileläinen viinitalo Castillo de Molina havahtui reilu vuosi sitten erikoiseen ilmiöön; ravintola-asiakkaat räpläsivät kännykkäänsä sen sijaan, että olisivat nauttineet hyvästä ruoasta ja viinistä toistensa seurassa. Viinitalo halusi tarjota vaihtoehdon vahvistamaan nautiskelun ja läsnäolon kulttuuria ja keksi kännykkäparkin.

Etelä-Amerikassa ravintoloiden kännykkäparkit ovat olleet menestys, ja tänään perjantaina ensimmäinen parkki avautuu Helsingissä, ravintola Lasipalatsissa. Castillo de Molina Cell Parking -kännykkäparkissa puhelimen voi myös ladata ruokailun aikana.
Kännykkäparkki on käytössä ravintolassa myös 18.10., 23.10. ja 25.10.

Lue neuvot älypuhelimen etiketin mukaiseen käyttöön

Vastikään Etiketti-kirjan julkaissut Mirva Saukkola antaa vinkit älypuhelimen etiketin mukaiseen käyttöön:

  • Mieti, oletko itse joskus tuntenut jääväsi kännykälle kakkoseksi? Miltä se tuntui?
  • Ravintolaillallisen aikana puhelimen oikea paikka ei ole pöydällä vaan taskussa tai käsilaukussa.
  • Joissain tilanteissa on kuitenkin hyväksyttävää pitää kännykkä käsillä myös seurassa ollessa.
  • Esimerkiksi lapsi kotosalla yksin tai huoli terveysvaikeuksista kärsivästä vanhemmasta ovat ymmärrettäviä syitä pitää puhelin pöydällä ja tarkkailla sitä silloin tällöin.
  • Älä keskity puhelimeen, kun joku seuralaisista ansaitsee huomiosi. Puhelun vastaanottaminen tai puhelimen näprääminen esimerkiksi isännän tai emännän juhlapuheen aikana osoittaa erittäin huonoa käytöstä.
  • Älä kailota puhelimeen julkisissa tiloissa, kuten ravintolassa. Muut ruokailijat eivät luultavasti ole kovinkaan kiinnostuneita kuulemaan elämästäsi.
  • Jos haluat napata kuvan Instagramiin tai Facebookiin, tee se nopeasti ja huomaamattomasti. Pöytäseuruetta ei ole sopivaa odotuttaa kuvausjärjestelyiden vuoksi. Makuelämyskin kärsii, jos annos ehtii jäähtyä.

Kuva: Pernod Ricard Finland Oy

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 86 = 87

Post Navigation