Lomalainen, lue kirjoja!

Dekkarit

Tänä kesänä iski pitkästä aikaa himo lukea dekkareita. Halusin käsistä päästämätöntä jännitystä ja pokkarin pehmeyttä seuraksi aurinkoiselle terassille. Onneksi hyvä ystävä lainasi kassillisen kirjoja ja kolmessa viikossa ahmin seitsemän dekkaria. Lars Kepleriä, Camilla Läckbergiä, Jussi Adler-Olsenia ja Marko Kilpeä.

Dekkarihimo on nyt tyydytetty. Seuraavaksi lukemista odottaa muutama työhön liittyvä uutuuskirja. Seuraavaksi taidankin  tarttua Onnellisuusprojekti-kirjastaan tunnetun Gretchen Rubinin uutuuteen Tee siitä tapa. Kirja kertoo siitä, miten kitkeä huonot tavat ja tehdä hyvistä tavoista pysyviä.

Kirjojen lukeminen on aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan hyvää lomapuuhaa, sillä se lievittää stressiä ja parantaa päätöksentekokykyä. Kirjojen lukeminen on aivojen kannalta erikoinen tehtävä, sillä se vaatii pitkäaikaista muistin käyttöä ja tarinan hallintaa.

– Tämän päivän työelämässä joutuu keskittymään pieniin yksityiskohtiin ja tekemään asioita kiireellä yksi kerrallaan. Se auttaa tekemään nopeita päätöksiä, mutta kirjaa lukiessa pääsee aivan erilaiseen mielentilaan. Pitkään tekstiin perehdyttäessä mieli rentoutuu, mikä vaikuttaa suoraan kognitiiviseen toimintaan, Minna Huotilainen kertoo.

Huotilaisen mukaan lukeminen myös parantaa ajattelua.

– Kirjojen lukeminen auttaa muistamaan, havaitsemaan ja ymmärtämään paremmin sekä tekemään viisaampia päätöksiä. Lukemalla saavutamme rauhallisen tilan, mikä lievittää stressiä.

Kesäkirjat

Tähän kirjapinoon tartun seuraavaksi!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 2 = 11

Post Navigation