Lounas – Päivän tärkein ateria

Lounastauko on monen mielestä yksi tärkeimmistä työkykyä ylläpitävistä arkisista rutiineista.
Harvasta asiasta sekä työntekijät että työnantajat ovat samaa mieltä, mutta siitä, että lounas on päivän tärkein ateria, he ovat lähes yksimielisiä.

Asia käy ilmi viime vuoden lopulla julkaistusta kyselytutkimuksesta, jossa Taloustutkimus selvitti työntekijöiden, työnantajien ja ravintoloiden mielipiteitä lounasedusta. Verohelpotuksin tuettu lounasetujärjestelmä on ollut Suomessa käytössä 1970-luvulta asti ja tutkimuksen mukaan lounasetu onkin halutuin henkilöstöetu.

Peräti 98 prosenttia suomalaisista työnantajista uskoo, että lounastauko on tärkeä työtehon kannalta. Myös työntekijät pitävät lounasetua kustannustehokkaana tapana lisätä työhyvinvointia. Työntekijöiden mukaan lounastauko on lisäksi tärkeä asia työilmapiirille ja yhteishengelle. Lounas on tärkeä!

Mitä me sitten syömme lounaaksi? Sen selvitti Fazer kyselytutkimuksen avulla. Tänä päivänä suomalaisten lempilounasruokia ovat lasagne, tortillat, lohikeitto, lihapullat ja perunamuusi sekä paistetut muikut.

Sanoisin, että aika perinteisiä vaihtoehtoja, vaikka Fazerin mukaan suomalaisten makumieltymykset lounasruokailussa ovat muuttuneet ja muuttuvat edelleen. Nyt kaukomaiden vaikutteet ja kasvisruoka kiinnostavat ja lounaan tärkeys päivän lämpimänä ruokana korostuu. Hyvän maun lisäksi suomalaiset lounasruokailijat arvostavat ruoan esille laittoa ja ystävällistä palvelua.

Alla olevalta listalta omia suosikkejani ovat lohikeitto, tortillat ja silakkapihvit. Mikä lounas listalta maistuisi sinulle?

Suomalaisten top 10 -lempilounasruoat:

  1. Lasagne
  2. Tortillat
  3. Lohikeitto
  4. Lihapullat ja perunamuusi
  5. Paistetut muikut
  6. Kaalilaatikko
  7. Maksapihvit
  8. Pizza
  9. Makaronilaatikko
  10. Silakkapihvit

 

*Kuvat: Fazer

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

37 + = 45

Post Navigation