Maailman paras kirjakauppa

Maailman paras kirjakauppa

Tänä keväänä maailman suurimmiksi tituleeratut kirjamessut eli The London Book Fair valitsi Tallinnan Viru-keskuksessa sijaitsevan Rahva Raamat -kirjakaupan maailman parhaaksi kirjakaupaksi. Täytyy sanoa, että jo oli aikakin! Olen jo vuosia ihastellut virolaisia kirjakauppoja, joissa on aina ymmärretty viihtyisän tunnelman päälle. Sillä mitä kauemmin asiakas kaupassa viihtyy, sitä enemmän hän todennäköisesti ostaa.

Virossa kirjakaupoissa on paljon muutakin ostettavaa kuin kirjoja. Tämä trendi on suomalaisiin kirjakauppoihin rantautunut kunnolla vasta viime vuosina. Sillä vaikka kuinka kirjoja rakastaakin, ei niitä voi ihan joka käynnillä ostaa vai voiko? Jos olisi oma kirjastohuone niin ehkä voisi. Toisaalta paremman omantunnon saa, kun edes joskus poistuu kirjakaupasta vai uuden kynän tai vitsikkään postikortin kuin kirjakassin kanssa.

Maailman paras kirjakauppa Tallinnassakin myy paljon muutakin kuin kirjoja, kuten levyjä, pelejä, kahvia & teetä, astioita, kortteja, paketointitarvikkeita, muistikirjoja, tuoksukynttilöitä, dvd-elokuvia ja kun kerran Virossa ollaan niin viiniä.

Viihtyisän lukunurkkauksen rauhassa

Rahva Raamat -kirjakauppa täyttää nykyään käytännössä koko Viru-keskuksen kolmannen kerroksen, sillä puolitoista vuotta kestäneen remontin aikana kirjakauppa siirtyi kahdesta kerroksesta yhteen tasoon.

Jos ei ole kirjakaupassa koskaan käynyt, niin sitä pitää vähän etsiä. Monenlaisten muotimyymälöiden täyttämästä 2. kerroksesta kolmannen kerroksen kirjakauppaan, kun vievät vain kapeat liukuportaat.

Kirjakauppaan kun pääsee, niin kiire katoaa. Sitä unohtuu selailemaan upeita muoti- ja arkkitehtuuriopuksia ja valokuva- ja keittokirjojen laaja valikoima yllättää. Ja kun löytää oikein kiinnostavan kirjan, sitä voi jäädä lukemaan johonkin myymälän viihtyisistä lukunurkkauksista, jotka on jopa varustettu lukulampulla. Perjantai-iltapäivänä monessa nojatuolissa istuukin tyytyväisen näköinen lukija.

Mitä olisi maailman paras kirjakauppa ilman kahvilaa

Eikä kirjakauppa voisi olla maailman paras, ellei siellä olisi myös viihtyisä kahvila, jonne unohtua uuden kirjan kanssa, kun lukemista ei malta odottaa kotiin saakka.

Telliskiven Rahva Raamat -kirjakaupastakin tuttu Literaat Café palvelee asiakkaita myös Viru-keskuksessa. Tarjolla on monipuolinen kahvi- ja teevalikoima, kakkuja ja leivoksia, salaatteja, pastaa, keittoja ja päivän lounasannoksia. Myös lasillinen viiniä kirjan oheen järjestyy. Ovet avataan heti aamuyhdeksältä ja mikä parasta, kukaan ei tule häiritsemään kirjansa ääreen unohtunutta asiakasta.

Telliskiven ja Viru-keskuksen lisäksi Rahva Raamat -kirjakauppa löytyy myös Tallinnan Vanhastakaupungista, osoitteesta Pärnu mnt 10. Kirjakauppa sijaitsee Eliel Saarisen suunnittelemassa talossa, joka Tallinnassa tunnetaan nimellä Saarineni Maja. Kirjakauppa on itseasiassa sijainnut samassa osoitteessa jo yli 100 vuotta. Vuonna 2020 tämä kirjakauppa sijoittui maailman parhaiden kirjakauppojen listalla kolmanneksi.

Kun seuraavan kerran tulet Tallinnaan, suosittelen piipahtamaan jossakin näistä kolmesta kirjakaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

12 − = 10

Post Navigation