Makumatkalla Tuomas Meriluodon kanssa

Tallink silja viinit

Pääsin kesäkuun alussa maistelemaan Master of Wine Tuomas Meriluodon suunnitteleman seitsemän ruokalajin Menu Signaturen Silja Linelle. Menu on tarjolla Helsinki-Tukholma -reitillä Bon Vivant -ravintoloissa syyskuuhun saakka.


Tuomas Meriluoto on valinnut menuun kuusi hyvin erilaista viinityyliä, joiden joukossa on sekä harvinaisia erikoisuuksia että klassikkoja.

Omat suosikkiviinini olivat Cono Sur Brut -kuohuviini ja harvinainen australialainen punainen kuohuva shiraz (Peter Lehman, Black Queen Shiraz). Kaikkia menun viinejä on mahdollista maistaa ja ostaa laivan viinibaarista.

Suosikkiannokseni menussa olivat halstratut kampasimpukat, tillivoissa paistettu ahven ja saksanpähkinöiden ja viikunoiden kanssa tarjottu Comté-juusto, joka tarjottiin Madeiran kanssa.

Jos suuntaat kesällä laivalla Tukholmaan, suosittelen hemmottelemaan itseäsi tällä herkullisella menulla ja ainutlaatuisilla viineillä.

keittiön tervehdys

Amouse Bouche oli lohta.

kampasimpukka

Halstrattuja kampasimpukoita ja valkoista parsaa.

ahven

Tillivoissa paistettua ahventa, muhennettuja huhtasieniä ja varhaisperunoita.

juusto ja viikuna

Comté-juustoa, saksanpähkinöitä ja viikunaa.

mansikka

Minttumarinoituja mansikoita ja cremé chantilly.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

48 + = 50

Post Navigation