Marraskuu, mikä ihan tekosyy siirtyä jumppaamaan kotona

Hong Kongin kuntoiluvälineet

Hong Kong -tavarataloissa on nykyään myös kuntoiluvälineitä myynnissä.

Joka vuosi sama homma. Kun koittaa pimeä ja märkä marraskuu, niin hyvin alkanut ulkoiluharrastus tyrehtyy tai paremminkin loppuu kuin seinään.

Kun herää pimeään aamuun, ei todellakaan tule ensimmäiseksi mieleen pukea päälle lenkkikamoja ja lähteä tunnin happihyppelylle. Niin hyvä fiilis kun siitä varmasti jälkeenpäin tulisikin. Ja sama homma illalla työpäivän jälkeen. Pimeään iltaan ei tee mieli lähteä nollaamaan aivojaan.

Toimistotyötä tekevänä tiedän kuitenkin, että kaiken istumisen vastapainoksi on pakko liikkua. Muuten jumiutuu selkä ja pahimmassa tapauksessa iskee issias.

Koska pakottamalla ei yleensä synny mitään kovin kestäviä ratkaisuja, niin olen koittanut miettiä liikkumista sesonkien mukaan. Vähän sama homma kuin satokausikalenterin kanssa. Tehdä sitä, mihin olosuhteet ovat sillä hetkellä parhaat mahdolliset. Kesällä kävellä, ulkoilla ja uida mahdollisimman paljon ja talvella taas jumpata kotona, käydä salilla ja lisätä arkeen kaikenlaista hyötyliikuntaa, kuten lumen luontia.

On parempi heilutella kahvakuulaa kotona sisällä lämpöisessä, kun koittaa pakottaa itseään ulos pimeään. Ja kesällä taas ulkoilu houkuttelee monta kertaa enemmän kuin hikinen kuntosali.

Oikeilla välineillä kotona jumppaaminenkin on ihan hauskaa puuhaa ja itselleni kotikäytössä riittävät hyvät perusvälineet, hifistelyyn ei ole tarvetta.

Toimistotyöläisen kuntoilusetti

Nykyään laadukkaita ja kotikäyttöön sopivia kuntoiluvälineitä on myös Hong Kong -tavaratalojen valikoimissa. Sain valita testiin Hong Kongin kuntoiluvälineet, joista moni sopii nimenomaan toimistotyöläiselle selän ja hartioiden treenaukseen.
Marraskuun pimeys eikä sade haitannut, kun pystyi treenaamaan kotosalla. Sekin hyvä puoli kotona jumpaamisessa on, että sen voi tehdä juuri silloin kun itselle sopii. Aamulla tai illalla tai vaikka lounastauolla, jos viettää etäpäivää.

Tuttu kahvakuula on erittäin hyödyllinen ja monipuolinen kuntoiluväline varsinkin toimistotyöläiselle. Hong Kongin vinyylisessä kahvakuulassa hyvää oli materiaali, joka tuntui hyvältä ja pysyi käsissä hyvin. Kahvakuulan avulla saa treenattua monipuolisesti koko kropan lihaksia.

Uusia tuttavuuksia taas olivat tasapainolauta, pilatesrulla ja hierontakoukku.
Hierontakoukulla pystyy ihan itse rentouttamaan ja muljauttelemaan tietokoneen ääressä kipeytyneitä hartioita, eikä tarvitse pyytää miestä hieromaan. Koukku sopi hyvin iltapäivän kahvitauon oheen. Kun piti pienen lihashuoltohetken työn lomassa, niin hommat sujuivat hyvin myös loppupäivän ajan.

Pilatesrulla on myös hyvä apuväline kehonhuoltoon. Lihaskuntotreenin jälkeen käytettynä rulla palauttaa pehmytkudokset ja lihasjänteet lepopituuteen.
Mutta varoituksen sana, homma on aika kivuliasta. Ennen kuin hommaa kokeilee, niin ei helposti usko, miten kipeää pilatesrullalla rullailu voi tehdä.

Tasapainolaudalla keikuttelin iltaisin, kun katsoin telkkaria. Sen avulla pystyi treenaamaan vatsalihaksia, samalla kun koitti pitää itsensä tasapainossa. Lisäksi lauta antoi liikkuvuutta ristiselkään, joka yleensä jämähtää pitkästä istumisesta.

Katso toimistotyöläiselle sopivat helpot treeniohjeet Hong Kongin nettisivuilta!

Erityisesti toimistotyöläiselle sopivia treeniliikkeitä, jotka muokkaavat selkä-, vatsa- ja käsilihaksia, ovat kahvakuulan kanssa tehtävät maastaveto pystysoudulla, istumaannousu ja kulmasoutu sekä pilatesrullan kanssa tehtävä selän liikkuvuusharjoite.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 + = 17

Post Navigation