Mikä on sopiva aika työpuheluiden hoitamiseen?

Elisan kellot

Vasemmanpuoleinen kello kertoo sopivat aamuajat työasioiden hoitoon ja oikeanpuoleisessa kellossa näkyvät sopivat ilta-ajat.

Joskus olen joutunut perumaan sairastumisen takia työpalaverin tekstiviestillä aamutuimaan. Tällaisessa tapauksessa tekstari on lähtenyt vastaanottajalle yleensä kello kahdeksan aikaan aamulla, jos tapaaminen on esimerkiksi sovittu yhdeksäksi. Jos tapaaminen on sovittu vasta iltapäiväksi, olen lähettänyt peruuntumisesta kertovan sähköpostin samoihin aikoihin.

Olen työhön liittyvässä viestittelyssäni näköjään vähän varovaisempi kuin keskiverto suomalainen, sillä Elisan tekemän Näin Suomi kommunikoi -tutkimuksen mukaan 26–65 -vuotiaiden suomalaisten mielestä työhön liittyvän tekstarin voi lähettää aikaisintaan klo 7 ja työsähköpostin voi lähettää menemään jo ennen kuutta!

Työasioihin liittyvien puheluiden soittamisen suomalaiset hyväksyvät aamulla vasta yhdeksän pintaan, ja soittelu on syytä lopettaa jo alkuillasta, kello 16 aikaan. Eikä monikaan pidä soveliaana soittaa työpuheluita enää kuuden jälkeen illalla. Työmeilien ja tekstareiden lähettäminen puolestaan pitäisi tutkimukseen vastanneiden mukaan lopettaa kuudelta illalla.
Vaikuttaakin siltä, että Suomessa mobiilietiketti noudattaa vielä perinteistä virka-aikaa.

Kuva: Elisa Oyj

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

46 − = 37

Post Navigation