Milleniaaleille ergonomia on tärkeämpi kuin palkka

Kinnarps_milleniaalit

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä työelämässä? Arvostatko mukavaa työyhteisöä enemmän kuin palkkaa ja titteliä vai onko ergonominen työympäristö ja joustava tapa tehdä töitä tärkeämpää? Itselläni merkitsevät eniten työyhteisö, työn joustavuus ja ergonomia. Istumatyöntekijänä arvostaa erityisesti sitä, että joku huolehtii päivittäisestä hyvinvoinnistani ergonomisilla kalusteilla.

Toimistokalustefirma Kinnarps tutki, miten eri-ikäiset ja eri sukupolvia edustavat ihmiset suhtautuvat työympäristöönsä. Ergonomian merkitys korostui kaikissa ikäluokissa, sillä tutkimukseen vastaajista 58 prosenttia on kokenut kipuja ja nivelvaivoja, jotka voidaan yhdistää heidän tämän hetkiseen tai aikaisempaan työympäristöönsä.
Se mikä oli yllättävävää oli, että milleniaalit eli vuosina 1980‒2000 syntyneet arvostavat ergonomiaa enemmän kuin palkkaa. Milleniaaleista ergonomisen kalustuksen valitsi tärkeimmäksi asiaksi 76 prosenttia ja hyvän palkan 75 prosenttia. Milleniaalit ovat tutkimuksen mukaan myös avoimempia uuden tyyppisille toimistoratkaisuille kuin muut ikäluokat ja he ovat lisäksi avoimempia pukeutumiskoodien suhteen.

Me X-sukupolven edustajat (syntyneet vuosina 1965‒1979) puolestaan olemme innokkaimpia seisten työskentelijöitä. Suurten ikäluokkien edustajat (vuosina 1946‒1964) puolestaan arvostavat perinteisempiä asioita, kuten omaa työhuonetta ja rauhaa ja hiljaisuutta toimistolla.

Työantajien haaste onkin tänä päivänä vastata eri ikäluokkien tarpeisiin työpaikalla. Miten luoda sellaisia toimitiloja, joissa kaikki viihtyvät ja jokainen löytää itselleen sopivan tavan tehdä työtä? Jatkossa työtilojen täytyy joustaa entistä enemmän erilaisten työtehtävien ja työntekijöiden tarpeiden mukaan. Kyky tarjota joustavia työtiloja ja erilaisia tapoja tehdä työtä voi tulevaisuudessa nousta yhdeksi yrityksen menestystekijäksi.

Kinnarpsin työelämätutkimuksen tuloksia hyvinvoinnista ja ergonomiasta:

79 prosentille vastaajista ergonomiset kalusteet ovat yhtä tärkeitä toimistotyöntekijän hyvinvoinnin kannalta kuin palkkaus

Enemmistö vastaajista eli 58 prosenttia on kokenut kipuja ja särkyjä sekä nivelvaivoja, jotka voidaan yhdistää työympäristöön.

Kun ruotsalaiset pakotetaan valitsemaan toimisto joka on joko designiltaan hyvän näköinen tai ergonominen, 84 prosenttia heistä valitsee jälkimmäisen vaihtoehdon.

Vastaajista 78 prosenttia tuntee tärkeäksi mahdollisuuden työskennellä hiljaisuudessa ja rauhassa tai hiljaisissa huoneissa.

Tutkimukseen vastanneista 65 prosenttia vaihtelee työasentojaan, 49 prosenttia työskentelee seisten ja 43 prosenttia kertoo tekevänsä kävelylenkkejä ulkona, jotta voisivat ehkäistä työperäisiä vaivoja ja särkyjä.

Lue lisää tutkimuksesta täältä

 

*Kuva: Kinnarps

 

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 63 = 66

Post Navigation