Mitä matkalle mukaan?

Finnair luggage

Oli kyse sitten työ- tai lomamatkasta, moni miettii, mitä kannattaa ottaa matkalle mukaan. Tässä muutama vinkki, joiden avulla matkalaukun pakkaaminen sujuu jouhevasti. Piakkoin on myös tulossa postaus muutamista uusista matkalle sopivista minituotteista!

– Matkalaukun paino kannattaa tähdätä 2-5 kiloa alle lentoyhtiön painorajoituksen, jotta heräteostokset ja tuliaiset mahtuvat paluumatkalle mukaan.

– Yleensä rumaan menevän laukun painoraja on 20-23 kiloa.

– Käsimatkatavaroiksi et tarvitse periaatteessa muuta kuin passin, lompakon ja matkaliput ja tietenkin reseptilääkkeet.

– Muista kaikkien mukaan otettavien laitteiden laturit (puhelin, kamera, tietokone, tabletti).

– Vaatteiden määrän mitoitukseen auttaa, kun miettii kuinka paljon pyykkiä kotona tulee viikon aikana ja ottaa siitä määrästä mukaan vain puolet.

– Ota lomalle mukaan yhtä monta yläosaa kuin on matkapäiviä, alaosia tarvitaan vähemmän. Yksi ilta-asu, jonka ilmettä voi muuttaa asusteilla, riittää.

– Mukaan voi ottaa pienen määrä pesupulveria ja pestä vaatteita matkan aikana.

– Älä pakkaa mukaan suurta rantapyyhettä. Jos hotellin pyyhettä ei voi lainata, niin sitten sellaisen voi ostaa kohteesta.

– Jätä hiustenkuivaaja kotiin, sillä sellainen löytyy hotellista lähes aina.

– Älä viikkaa vaatteita matkalaukkuun, vaan rullaa ne. Näin ne vievät vähemmän tilaa, eivätkä rypisty.

– Jos kyseessä on pidempi matka, pakkaa kaikki nesteet ja geelit suosiolla ruumaan menevään laukkuun. Näin nopeutat turvatarkastusta ja vältyt suosikkituotteittesi takavarikoinnilta.

– Tai pakkaa suosikkikosmetiikkasi pieniin täytettäviin pulloihin ja purkkeihin. Muista, että lentokoneeseen vietävien nestepakkauksien koko on max. 100 ml. Sitä suuremmat pakkaukset takavarikoidaan helposti turvatarkastuksessa.

– Ota mukaan oma, pieni ensiapulaukku, jossa on esimerkiksi rakkolaastareita, särkylääkkeitä, hyttyskarkotetta, matkapahoinvointilääkkeitä ja maitohappobakteereita.

– Pidemmällä matkalla voit ostaa shampoon, hoitoaineen ja aurinkorasvan matkakohteesta.

– Pukeudu lentokoneeseen rentoihin ja kiristämättömiin vaatteisiin. Jos mahdollista, vältä korkokenkiä, sillä jalat turpoavat lennolla aina jonkin verran. Ota mukaan huivi tai shaali, joka lämmittään yleensä viileässä lentokoneessa.

*Kuva Finnair

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

38 − 33 =

Post Navigation