Miten istut 1 440 tuntia vuodessa?

Savo2

Tiedätkö, mitä tee 1 440 tuntia vuodessa, 30 tuntia viikossa ja 6 tuntia päivässä? No istut tietenkin työpisteesi ääressä. Koska istuminen on nykyään lähes yhtä vaarallista kuin tupakointi tai liiallinen alkoholin käyttö, ei ole sama, minkälaisella tuolilla istut.

Työtuoleja on nykyään monenlaisia. Osa niistä muistuttaa keskivertoautoa kaikkine säätövipuineen. Toki säädettävyys on hyvä ominaisuus, sillä harva työtuoli sopii sekä pitkälle että pätkälle istujalle. Toisaalta liian monimutkaiset vivut ja kahvat aiheuttavat sen, ettei tuolin asetuksiin ensisäätöjen jälkeen kosketa ollenkaan, vaikka tarvetta olisi.

Helppokäyttöisyys onkin yksi norjalaisten Savo Soul -työtuolien kiinnostavampia ominaisuuksia. Tuoleissa on esimerkiksi minimoitu säätövipujen määrä, niitä on vain kaksi. Ergonomian lisäksi tuoleissa on panostettu tyylikkääseen muotoiluun. Kun turhat vimpaimet puuttuvat, voi tylsä toimistotuolikin olla ilo silmälle.

Olle Lundbergin suunnitteleman Savo soul -työtuolin säädettävyys perustuu siihen, että tuolia on saatavilla kolmea eri kokoa, neljällä erilaisella selkänojalla ja kahdella erilaisella käsinojalla. Tuoliin on tarjolla myös erikokoisia istuimia. Näin yksi ja sama tuoli muotoutuu sopivaksi erikokoisille henkilöille.
Lisäksi tuoli on varustettu säädettävällä keinu-ominaisuudella, jonka avulla tuolin selkänoja työpäivän aikana sekä tukee selkärankaa että liikuttaa selkärangan nikamia, tarpeen mukaan.

Savo Soul -työtuoleja voi käydä testaamassa EFG:n myyntinäyttelyissä.

EFG-nainen1

Savo Office Seatingin tanskalaisen aluejohtajan Susanne Hansenin mukaan optimaalisessa istuma-asennossa jalat ovat hiukan yli 90 asteen kulmassa selkään nähden ja jalkapohjat ovat lattiassa. Myös kädet ovat 90 asteen kulmassa ja lepäävät tuolin käsinojilla.

Savo1

Nimestään huolimatta Savo-työtuoleilla ei ole mitään tekemistä suomalaisen maakunnan kanssa, vaan tuoleja on valmistettu 1950-luvulta lähtien Norjassa.

Savo3

Savo Soul -työtuolit on valmistettu 90 prosenttisesti uusiomateriaalista.

Savo4

Savo-mallistoon kuuluu erilaisia työtuoleja jakkaroista valvomotuoleihin.

 

*Tuotekuvat: Savo Office Seating

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

92 − = 89

Post Navigation