Pari viime viikkoa on ollut päivätyön puolesta aikamoista hulinaa ja on tullut tehtyä useampikin 12-tuntinen työpäivä. Koneen ääressä kököttämisen jälkeen piti päästä vähän tuulettamaan päätä kaupungille, joten tartuin eilen tilaisuuteen tutustua moderneja virolaiskeittiön herkkuja tarjoavaan ravintola Farmiin Tallinnan vanhassa kaupungissa.
Ravintola Farm oli minulle uusi tuttavuus, mutta paikka onkin ollut auki vasta puolisen vuotta. Tallinnan ravintolamaailmassa tapahtuu koko ajan niin paljon, että uusissa ravintoloissa ajan tasalla pysyminen vaatii työtä. Toisaalta, mikä onkaan kivempaa puuhaa kuin testata näitä uusia paikkoja!
Hauskinta ravintola Farmissa on sen sisustus. Ravintolan näyteikkunassa, joka avautuu Müürivahe-kadulle istuvat illallisella susi, kettu ja villisika. Täytettyjä eläimiä on muuallakin ravintolasalissa. Tunnelmaa on haettu perinteiseltä virolaiselta maatilalta.
Saimme maistella ravintolan keittiömestarin Mihkel Kalbusin valmistamia pieniä makupaloja modernisti valmistetuista virolaisen keittiön klassikkoherkuista. Tarjolla oli muun muassa vasikanfileetartaria, Konjun talon raakamaidosta ravintolalle valmistettua raejuustoa, savuankeriaanfileestä omenasta ja kurkusta tehtyä salaattia, grillattua karitsaa rakuuna-kirsikkakastikkeella ja jälkiruoaksi leipäkeittoa.
Ravintola Farm sijaitsee Tallinnan vanhassa kaupungissa, Viru-kadun ja Müürivahe-kadun kulmassa. Sisäänkäynti ravintolaan on ja Müürivahe-kadun puolelta ja Viru-kadulta pääsee sisään ravintolan viihtyisään kahvilaan.
Pingback: Tallinnan ravintolaviikko on taas marraskuussa - Toimistossa.fi