Mustamäen herkullinen salaisuus

Umami restaurant
Elementtitaloistaan tunnettu Mustamäe oli 1960-luvulla Tallinnan modernein kaupunginosa. Tänä päivänä Mustamäe on vilkas opiskelijakaupunginosa Tallinna teknillisen yliopiston ansiosta. Sinne on myös avautunut monia käymisen arvoisia kahviloita ja ravintoloita (joista tarinaa hiukan myöhemmin).

Mustamäen herkullisin salaisuus on kuitenkin puutarharavintola Umami, jossa eilen nautin lounasta Eckerö Linen lehdistömatkan tiimoilta. Tapasimme paikan päällä ravintolan omistajan Kristjan Peäsken, joka omistaa yhteistyökumppaninsa Janno Lepikin kanssa myös suositun Leib resto & aed -ravintolan Tallinnan vanhassa kaupungissa.

Kaksikko vuokrasi viime vuonna ihanan 1930-luvulla rakennetun puuhuvilan ja perusti sinne ravintola Umamin. Vanhan talon huoneet on sisustettu tyylikkäästi skandinaavisella designilla, jota Kristjanin mukaan on hankittu suomalaisista huutokaupoista. Kesällä ravintola laajenee puistomaiselle pihalle, jota koristavat valoköynnökset ja värikkään lasiveistokset.

Eilinen aurinkoinen kevätpäivä antoi jo vihjeen siitä, miten ihana puutarha on kesällä. Ympäröivien puiden ja aidan ansiosta unohtaa kokonaan ulkopuolella olevat vilkkaat kadut.

Kaksikerroksisessa huvilassa on yläkerrassa pienempiä huoneita ja alakerrassa yhtenäinen tila, jonne mahtuu noin 50 henkeä. Kesällä, puutarhan ansiosta, asiakaspaikat kasvavat 150:een. Lisäksi huvilassa on private dining room, jonka voi varata 8-10 hengelle.

Kristjan
Umami inside
Umami inside 2Nimensä mukaan Umamissa arvostetaan suolaisia makuja ja makujen runsautta. Avainsanoja ovat simple dining ja comfort style. Ruokien oheen suositellaan monesti käsityöläispanimoiden oluita, sillä Kristjanilla ja Jannolla on myös pienpanimo. Hopster-panimon tuotteita myydään kaksikon ravintoloiden lisäksi Kaubamajassa ja lähitulevaisuudessa myös Helsingin BierBier -ravintolassa.

Pearu ipa

Lajitelma alkupaloja tuotiin vadeilla, joista sai poimia mieleisensä. Tarjolla oli mm. paahdettuja juureksia, vuohenjuustoa ja harissakastiketta, lohitartaria ruisleivällä ja paahtopaistia ja vihersalaattia. Lisäksi oli hauska ruokalaji nimeltä Umami fur coat, joka oli sekoitus katkarapuja, mätiä, majoneesia ja linssijauhoista tehtyjä rapeita lastuja.
Ihanien alkupalojen jälkeen söin kummeliturskaa, fenkolia ja papuja misokastikkeessa. Lisäksi piti maistaa ravintolan rapeita ranskalaisia, jotka tarjottiin tryffelimajoneesin kanssa. Herkullista!

Umami kitchen
Umami hake
Umami entrecote

Tallinnan keskustasta pääset ravintola Umamiin bussilla nro 16. Pysäkki on Solaris-keskuksen edessä.

 

One Thought on “Mustamäen herkullinen salaisuus

  1. Pingback: Tallinnan ravintolaviikko on taas marraskuussa - Toimistossa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 10 = 17

Post Navigation