Näin älypuhelimen akku kestää mökillä

älypuhelimen akku

Tämä maisema on parempi kuin katkeamaton somevirta!

Täällä sitä pötkötellään mökillä ja nautitaan lomasta. Puhelin ei piippaa, kun se on virransäästötilassa. Katkeamaton somevirta on helppo vaihtaa kirjoihin, sillä älypuhelimen akku tyhjenee tavallisella nettikäytöllä nopeasti. Lataamiseen omat haasteensa tuo se, ettei mökillä ole sähköjä.

Vaikka puhelimen saakin ladattua tarvittaessa autossa, otan mökillä yleensä virransäästötilan käyttöön. Pelkästään sen avulla akku kestää useita päiviä ja puhelin on kuitenkin soittovalmiina. Mukana on myös ytavallisesti usb-piuhalla puhelimeen liitettävä ulkoinen virtalähde.

Jos ei mökkiolosuhteissakaan halua luopua somesta ja älypuhelimen normaalista käytöstä, niin näillä Elisa Oyj:n antamilla vinkeillä, puhelimen akun saa kestämään pidempään.

10 vinkkiä, joilla älypuhelimen akku kestää pidempään

1) Käytä virransäästötoimintoja
Puhelimista löytyy usein automaattinen virransäästötila, joka asettaa kerralla monta toimintoa säästöliekille. iOS:n ysiversiosta alkaen virransäästön on voinut kytkeä Asetuksista kohdasta Akku -> Alhaisen virran tila. Android-puhelimista löytyy yleensä virransäästötilan pikakuvake ilmoituskeskuksesta. Joissakin puhelimissa on useita eri tavalla akkua säästäviä tiloja.

2) Säädä näytön kirkkautta
Yksi suurimmista akkusyöpöistä on kaikissa mobiililaitteissa näyttö. Mitä kirkkaampi näyttö, sitä enemmän se syö akkua. Näytön kirkkautta ja automaattisen sammuttamisen nopeutta voi säätää Androidilla Ilmoituspaneelissa ja iOS:ssa Ohjauskeskuksessa.

3) Rajoita ilmoituksia
Yksittäinen ilmoitus ei syö akkua kuin hitusen. Jokainen ilmoitus herättää puhelimen kuitenkin hetkeksi. Jos ilmoituksia tulee jatkuvasti, akku on kovilla.

4) Hae sähköposti vain tarvittaessa
Kesälomalla sähköpostilaatikkoa ei tarvitse tarkistaa jatkuvasti, joten sähköpostiasetuksista hakutiheys kannattaa virittää hieman harvemmaksi. Automaattisen postintarkistuksen voi myös sulkea ja laittaa puhelimen noutamaan postit ainoastaan, kun sähköpostiohjelma avataan.

5) Poista turhat paikannukset
Moni sovellus haluaa ylläpitää paikannusta, vaikkei tietoa tarvitsekaan. Paikannus on kuitenkin akunsyöjä.

6) Karsi ylimääräiset sovellukset
Mikäli jokin sovellus käyttää paljon akkua, mutta itse sovelluksella ei ole juurikaan käyttöä, se kannattaa poistaa. Muutenkin puhelin kannattaa säännöllisesti putsata turhista sovelluksista. Ne paitsi kuluttavat akkua, vievät myös muistitilaa.

7) Kytke akkusyöpöt ominaisuudet pois päältä
Bluetooth on näppärä tapa liittää lisälaitteita, ja NFC-toiminnolla voi nykyisin vaikkapa maksaa kaupassa. Jos kummallakaan ei ole käyttöä mökillä, voi ne ottaa pois käytöstä helposti puhelimen asetuksista.

8) Valitse fiksu näytönsäästökuva
Animoituja taustakuvia kannattaa välttää, sillä kaikki liike vaatii näytöltä lisäenergiaa.

9) Tee sovelluspäivitykset, kun puhelin on latauksessa
Ohjelmien päivitykset voivat haukata satoja megatavuja, ja niiden lataaminen mobiiliyhteydellä syö äkkiä mehut akusta. Sovellusten päivitykset kannattaakin tehdä, kun puhelin on kytketty virtalähteeseen.

10) Ota matkaan varavirtalaite
Varavirtalaite on oiva apu, jos esimerkiksi reissussa ei ole mahdollisuuksia ladata akkua helposti muutoin.

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

85 + = 86

Post Navigation