Näkemiin mustepatruunat!

*Kaupallinen yhteistyö, Epson

Olen muutaman vuoden aikana testannut täällä blogissa aika monta tulostinta. Moni asia on tulostimissa vuosien saatossa parantunut. Käyttöönotto on helpottunut, kun asennuksen onnistumiseksi ei tarvitse lukea paksua manuaalia eikä asentaa erillisiä ajureita cd-levyltä tietokoneelle. Langattomuus on luksusta, sillä lisää piuhoja kotiinsa ei halua kukaan.

Muutama asia puolestaan ei ole muuttunut mihinkään. Hyvät tulostimet ovat edelleen rumia laitteita, jotka vievät ainakin pienestä kotitoimistosta turhan paljon tilaa. Lisäksi tulostimien mustepatruunat ovat vetoisuudeltaan naurettavan pieniä. Yleensä muste loppuukin juuri kriittisellä hetkellä, eikä tulostin siitä pahemmin varoittele etukäteen.

Niinpä olin todella innoissani, kun sain testattavaksi uuden Epson ET-3600 EcoTank -tulostimen, jonka mainoslausee sanoo: ”hyvästi mustepatruunat”. Vihdoinkin joku oli tarttunut tähän ärsyttävään ongelmaan ja suunnitellut kotitoimistolle tulostimen, josta ei lopu muste joka välissä!

Yhdet mustepatruunat ja 11 000 sivua

Epsonin tulostimen lisäksi pakkauslaatikosta paljastui neljän mustepullon sarja. Itse tulostin oli jo painosta päätelle tukevaa tekoa. Hintaakin laitteella on reilut 400 euroa, joten kyseessä ei ole ihan pelkkien konserttilippujen tulostamiseen sopiva laite.

Tilaa tämäkin tulostin toki työpöydältä vie, mutta kuorien suojissa onkin Epsonin omaa Micro Piezo -tekniikkaa, joka tuottaa laadukkaita tulosteita sekä erittäin riittoisa mustesäiliöjärjestelmä. Tulostamisen lisäksi Epson ET-3600 EcoTank -tulostimella voi skannata ja kopioida. Ne ovat ominaisuuksia, joita tunnun nykyään käyttävän tulostimessa jopa enemmän kuin perinteistä tulostamista.

Tulostimen mustesäiliöjärjestelmän ansiosta mustepatruunoita ei enää tarvita ja ET-3600 EcoTank -tulostimen luvataan printtaavan 11 000 sivua ennen kuin mustesäiliöitä tarvitsee tankata uudestaan.

Jonkun mielestä mustesäiliöiden täyttäminen mustepulloista voi olla sottaista puuhaa, mutta kun noudatti ohjeita, niin sormet pysyivät puhtaina, eikä väriä roiskunut mihinkään, vaikka asennuspuuhissa oli mukana myös toimistokissa Tassu.

Ja mikä parasta, tulostimen mustesäiliöiden seinämän läpi näkee musteen määrän, joten sen mahdolliseen loppumiseen osaa varautua. Lisäksi tulostin itse seuraa aktiivisesti musteen määrää ja raportoi siitä tulostamisen ohessa.
Tulostimen mukana tulee kaksi täydellistä mustesarjaa, joten kotitoimistokäytössä mustepullojen ostamisen voi huoletta unohtaa pitkäksi aikaa.

Selvää säästöä tulostuskustannuksissa

Jo nimestä voi päätellä, että Epson ET-3600 EcoTank -tulostimen suunnittelussa on mietitty ympäristöystävällisyyttä ja kustannuksia. Tulostimen luvataan laskevan tulostuskustannuksia jopa 74 prosenttia. Tämä perustuu siihen, että laite tukee myös kaksipuolista tulostusta, joka vähentää käyttökustannuksia laskemalla paperinkulutuksen puoleen.

Testasin kaksipuolista tulostusta hyvin epäekologisella tavalla eli tulostin arvosteltavan kirjan pdf-vedoksen. Vain yksi rasti ruutuun tulostusvalinnoissa ja koko kirja tupsahti ulos tulostimesta siististi kaksipuolisina tulosteina.
Aikaisemmin olin luullut, että kaksipuolinen tulostaminen onnistuu vaan toimistokäyttöön suunnitelluilla jättilaitteilla.

Isojen mustesäiliöiden ansioista varsinainen tulostuskustannus per sivu on vain sentin murto-osa. Tällaista säästöä osaa pienyrittäjä kotitoimistossaan arvostaa!

Langatonta helppoutta

Kun kotona on käytössä langaton verkko, onnistuu tulostaminen Epson ET-3600 EcoTankille helposti, miltä laitteelta vaan. Avaat sitten sähköpostin puhelimella, tabletilla tai läppärillä, niin printit saat haluamistasi tiedostoista kaikilla laitteilla yhtä helposti.

Vielä ei ole tullut tarvetta lähettää jotain tulostettavaksi, vaikka reissun päältä tai tapaamisesta jostain muualta, mutta sekin onnistuu tällä Epson ET-3600 EcoTank -tulostimella Wi-Fi- ja Wi-Fi Direct -yhteyden ansiosta.

Oman verkkoyhteyden nopeudesta tietenkin riippuu, kuinka nopeasti esimerkiksi läppäriltä tulostimeen lähetetyt tiedostot siirtyvät tulostettaviksi. Mustavalkoisia printtejä kone tulostaa 13 sivua minuutissa ja värillisiä 7,3 sivua minuutissa.

ET-3600 EcoTank mustesuihkutulostimen ainoa huono puoli on sen pitämä ääni. Tulostin raksuttaa yllättävän kovalla äänellä työntäessään sisuksistaan paperia ulos. Niinpä sen vieressä ei jaksa istua kovin kauaa silloin, kun tulostus on käynnissä.

epson2
epson3

 

*Kuvat Epson

One Thought on “Näkemiin mustepatruunat!

  1. Pingback: Mitä sinä tulostat? - Toimistossa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 3

Post Navigation