Nastat nastat!

nastalenkkarit_2

Tuntuu, että tänä talvena kelit ovat olleet tavallista liukkaampia. Tietenkin kun sää vaihtelee koko ajan plusasteista pakkaselle, niin katujen pinnat jäätyvät. Pahimpina päivinä jään päälle on vielä satanut lunta ja petollinen keli on valmis. Sellaisina päivinä jää ainakin itselläni kävelylenkki tekemättä, kun ei viitsi lähteä liukastelemaan pitkin jalkakäytäviä.

Olen jo useampana vuonna miettinyt nastalenkkareiden hankkimista. Juuri sen takia, että kävelyharrastusta voisi jatkaa huoletta ympäri vuoden, välittämättä liukkaista keleistä. Onnekseni sain työn puolesta testiin ihanat pinkit Haglöfs Gram Spike Q GT -nastalenkkarit!

Testasin niitä ensimmäisen kerran jo viime vuoden puolella ja hyvin pitivät sekä ylä- että alamäessä. Lenkkareissa on 12 nastaa per kenkä, joten liukastumista ei tarvitse pelätä. Vettähylkivä materiaali piti varpaat kuivina, vaikka lumessa kuljinkin. Lumi ei myöskään päässyt tunkemaan lenkkarien sisään, sillä Anti Gravel -läppä estää roskien pääsyn kenkään. Tiiviisti istuvat nastalenkkarit olivat tukevat jalassa, mutta samalla uskomattoman kevyet.

Haglöfsin nastalenkkarit on tehty yhteistyössä Asicsin kanssa, joten kengät tarjoavat myös todelliselle talvijuoksijalle monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten pehmustusta tehostavan Solyte-välipohjan, kengän kiertojäykkyyttä parantavan Stabile ESS-rakenteen, iskuja vaimentavan Gel-kantapääpehmusteen ja jalkapohjia kiviltä ja juurilta suojaavan Rock Protection platen.

Nastalenkkarit passaavat hyvin myös työmatkakävelyyn, sillä liukas keli on Suomessa yksi suurimpia työtapaturmien aiheuttajia. Sisätiloissa nastalenkkareilla ei suositella käveltävän, sillä nastat voivat naarmuttaa lattiapintoja. Nastalenkkarit voivat myös olla liukkaat esimerkiksi kaupan märillä lattioilla.

Nyt ei ole lenkille lähtö enää keleistä kiinni, kun on nastat alla!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 4

Post Navigation