Nide on Helsingin ihanin kirjakauppa

Kirjakauppa Nide_6

Kirjakauppa Nide avasi ovensa Helsingin Fredrikinkadulla viime joulukuussa, mutta vasta tänään minulla oli aikaa piipahtaa sisällä myymälässä. Olen kyllä seurannut kaupan tapahtumia jo pitkään somen välityksellä.

Nide on juuri sellainen kuin kirjakaupan pitääkin olla. Siellä on rauhallinen tunnelma ja hyllyt ja pöydät ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia opuksia. Niitä kaikkia saa selata ja lueskella rauhassa, eikä kukaan ole heti kyselemässä, että voinko jotenkin auttaa. Hyllyt jatkuvat kattoon saakka ja kirja-aarteiden perässä voi kiipeillä tukevien puuportaiden avulla. Leveällä ikkunalaudalla on muutamia istuintyynyjä. Siihen voi rauhassa istahtaa selailemaan kiinnostavaa kirjaa. Jos olisin kirjailija, haluaisin, että kirjojani myytäisi juuri täällä.

Kirjavalikoima on houkutteleva. Hyllystä löytyvät kaikki tämän hetken puhutuimmat romaanit sekä kiinnostavimmat taide-, muoti-, design- ja valokuvakirjat. Lisäksi tarjolla on runoutta, sarjakuvia, tietokirjoja ja harrastekirjoja. Lehtivalikoima painottuu independent-julkaisuihin. Lisäksi on monta hyllyllistä ihania muistikirjoja, hauskoja muistilappuvihkoja sekä Moleskinen kalentereita ja muistikirjoja. Eikä tietenkään pidä unohtaa tyylikkäitä kyniä, jotka täydentävät monenlaisia muistikirjoja täydellisesti.

Eikä tämä kaikki herkku ole tarkoitettu vain aikuisille. Kirjakauppa Nide on myös lapsille. Muutaman portaan päässä, myymälän takaosassa on pieni huone, jossa on valikoima lastenkirjoja, monenlaisia kortteja, pelejä ja muuta mukavaa sekä lapsille että lastenmielisille.

Houkutus vinguttaa luottokorttia oli suuri, sillä olisin voinut ostaa mukaani useammankin valokuva- ja taidekirjan tai vaikka Katja Kokon Aidosti kaunis -kirjan. Myös erilaisia muistikirjoja ja vihkoja olisi helposti tarttunut mukaan kassikaupalla. Olin kuitenkin tiukkana ja nappasin mukaani vain kirjoitusinspiraatiota tarjoavan pikkuopuksen. Sen avulla ei pitäisi enää kirjoitusblokin iskeä.

Jos autoni ei olisi ollut kadunvarressa sakkopaikalla, en tiedä kuinka kauan olisin viipynyt myymälässä pelkästään nauttimassa sen tunnelmasta. Suosittelen pistäytymään Fredrikinkatu 35:ssä.

Kirjakauppa Nide_4
Kirjakauppa Nide_1
Kirjakauppa Nide_2
Kirjakauppa Nide_3
Kirjakauppa Nide_7
Kirjakauppa Nide_8
Kirjakauppa Nide_5
Kirjakauppa Nide_9

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

75 − 74 =

Post Navigation