Oletko jo luopunut paperikalenterista?

Ajasto

Paperikalentereita valmistavan ja markkinoivan Ajasto Paperproducts Oy:n tuoreen tutkimuksen mukaan peräti kahdeksalla kymmenestä suomalaisesta on edelleen käytössään paperinen kalenteri. Naiset ovat miehiä aktiivisempia paperikalenterin käyttäjiä, sillä naisilla paperinen kalenteri on käytössä yhdeksässä tapauksessa kymmenestä.

Itse ole jo useamman vuoden ajan käyttänyt puhelimen sähköistä kalenteria, jonka äänimerkkimuistutus on ehkä maailman paras keksintö ikinä. Sitä ennen raahasin mukanani Mulberryn nahkakantista kalenteria, jonka välissä kulkivat sujuvasti kaikki työhön liittyvät asiat. Kalenteri on vielä jossain kaapin perukoilla, sillä en ole raaskinut heittää pois kauniisti ikääntyneitä nahkakansia. Uusia kalenterisivuja kansien väliin voisi kyllä vielä ostaa.

Ajaston tutkimuksen mukaan sähköinen kalenteri on nykyään 70 prosentilla suomalaisista. Se on joko tietokoneella, puhelimella tai tabletilla. Monilla sähköinen ja paperikalenteri täydentävät toisiaan. Paperikalenterin rooli painottuu yksityiselämään ja sähköiseen kalenteriin merkitään ennen kaikkea työasioita.
Suurin muutos paperikalentereiden markkinoilla on se, että ihmiset ostavat nykyään itse kalenterinsa. Aikaisemmin kalenteri saatiin vaikka työpaikalta, ammattiliitosta tai urheiluseuralta. Tänä päivänä kalentereita ostetaan myös joululahjaksi. Yhä useammin kalenteri ostetaan myös vähittäiskaupasta, eikä enää kirjakaupan hyllystä.

Minkälainen kalenterin käyttäjä sinä olet? Oletko jo vaihtanut paperikalenterin sähköiseen?

*Kuva: Ajasto

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

48 + = 54

Post Navigation