Oletko kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta?

Vapaaehtoistyönmessut

Oletko koskaan ajatellut osallistuvasti vapaaehtoistoimintaan? Tekeväsi työtä, josta ei saa palkkaa, vaan hyvän mielen. Työtä, jota tekemällä voit auttaa muita ihmisiä monella tapaa. Moni ihminen, jonka oma arki sujuu jouhevasti lakoista, yt-neuvotteluista ja irtisanomisista huolimatta, haluaisi osallistua vapaaehtoistoimintaan jollain tavalla.

Kansalaisareena ry:n, HelsinkiMission ja Kirkkohallituksen kuluvan vuoden helmi-maaliskuussa teettämän tutkimuksen mukaan yli puolet 25–49-vuotiaista henkilöistä, jotka eivät tällä hetkellä osallistu vapaaehtoistoimintaan, olisivat halukkaita osallistumaan, jos joku pyytäisi heitä mukaan. Lisäksi 15–25-vuotiaista vastanneista 58 prosenttia oli kiinnostunut vapaaehtoistyöstä.
Vaikka kiinnostusta on, moni ei välttämättä tiedä, kuinka vapaaehtoistoimintaan pääsee mukaan. Kysymyksiä voi myös herätä siitä, kuinka paljon aikaa vapaaehtoistoiminta vie ja miten paljon siihen pitää sitoutua?

Ensi viikolla vietetään Vapaaehtoisten päivää 3.12. ja samana päivänä järjestetään Helsingissä, Vanhalla ylioppilastalolla Vapaaehtoistoiminnan messut. Siellä yli 80 näytteilleasettajaa eri yhteisöistä esittelee vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia ja vastaa mielellään kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin.

Kannattaa pistäytyä paikan päällä, voit löytää juuri sinua kiinnostavan vapaaehtoistyön muodon!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 + = 23

Post Navigation